Η Τουρκία απορρίπτει τους αμερικανικούς Patriot - Τα τρία αγκάθια της προσφοράς των ΗΠΑ

Freepen.gr - Οι τουρκικές αρχές απέρριψαν την προσφορά των ΗΠΑ για τα αντι-αεροπορικά συστήματα Patriot  η οποία απαιτεί από την Τουρκία να ακυρώσει την αγορά των ρωσικής κατασκευής συστημάτων πυραυλικής άμυνας S-400 σε αντάλλαγμα, ενώ δεν περιλαμβάνει έκπτωση στην καθορισμένη τιμή ούτε μεταφορά τεχνολογίας, σύμφωνα με την φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Şafak.

"Η τελευταία προσφορά πυραύλων Patriot των Η.Π.Α. δεν περιείχε ούτε μια ρήτρα ανταλλαγής τεχνολογίας που ζητούσε η Άγκυρα ούτε έκπτωση στην προτεινόμενη συμφωνία ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων", αναφέρει το δημοσίευμα.

Η Άγκυρα ζήτησε να συμπεριληφθεί σε κάθε συμφωνία μια έκπτωση και μια διάταξη ανταλλαγής τεχνολογίας πριν από την τελική απόφαση για την προτεινόμενη προσφορά, σύμφωνα με την εφημερίδα. Η συμφωνία για τους S-400 της Τουρκίας με τη Ρωσία κοστίζει σημαντικά λιγότερο από την προσφορά των ΗΠΑ.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, μια αντιπροσωπεία των ΗΠΑ συναντήθηκε με τις τουρκικές αρχές στην Άγκυρα ζητώντας από την τουρκική κυβέρνηση να εγκαταλείψει την αγορά ρωσικών συστημάτων πυραύλων S-400 σε αντάλλαγμα των αμερικανικών Patriot.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail