Τη Ρωσία να προμηθεύσει επτά ελικόπτερα Mi-35, τρία Mi-17 στη Σερβία

Sergei Bobylev/TASS


Freepen.gr - Η Ρωσία θα προμηθεύσει τη Σερβία με επτά ελικόπτερα Mi-35 και τρία Mi-17, δήλωσε ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς στην ομιλία του προς το έθνος μετά την επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στο Βελιγράδι.

"Η Σερβία είναι ικανοποιημένη από τη στρατιωτικο-τεχνική συνεργασία της με τη Ρωσία. Έχουμε συμφωνήσει να αγοράσουμε επτά ελικόπτερα Mi-35 και τρία Mi-17", δήλωσε.

Επί του πρακτέου μια ακόμη σημαντική ενίσχυση για το σερβικό οπλοστάσιο και σε μια εποχή κατά την οποία τα ρωσικά ελικόπτερα θα μπορούσαν να αποδειχθούν ιδιαίτερα κρίσιμα σε πιθανές αναταραχές στο σερβικό θύλακα του βορείου Κοσσυφοπεδίου. Το Βελιγράδι το οποίο έχει τηρήσει μια ανεξάρτητη σε γενικές γραμμές παρουσία κατά τον 21ο αιώνα, τα τελευταία χρόνια δείχνει να επενδύσει στην εμβάθυνση των σχέσεων με τη Μόσχα.

Να υπενθυμιστεί ότι οι δύο χώρες συζητούν την επέκταση του αγωγού turkstream στη Σερβία και δια αυτής στην Ουγγαρία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail