Έξω φρενών οι Τούρκοι με τη Σύνοδο των MED7 στην Κύπρο - Απειλούν με αντίμετρα!

(AP Photo/Petros Karadjias)
Freepen.gr - Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας αντέδρασε στην κοινή δήλωση της 5ης Συνόδου Κορυφής των χωρών της Νότιας Ευρώπης (Med7) που πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο στις 29 Ιανουαρίου με τη συμμετοχή της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Μάλτας, της Πορτογαλίας, της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η δήλωση «αποτελεί ένα ακόμη παράδειγμα της αθέμιτης και μη εποικοδομητικής στάσης που διατηρούν ορισμένα μέλη της ΕΕ, στο όνομα της λεγόμενης αλληλεγγύης της Ένωσης», σημειώνει η δήλωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών

«Το επαίνετο στη δήλωση των λεγόμενων προσπαθειών των Ελληνοκυπρίων σχετικά με τη διαδικασία διευθέτησης στην Κύπρο και την έκφραση υποστήριξης των μονομερών δραστηριοτήτων στην έρευνα υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο δείχνει σαφώς τη συνέχιση της κατάχρησης της ελληνοκυπριακής διοίκησης από την ένταξή της στην ΕΕ» σημειώνουν οι Τούρκοι.

Η τουρκική ανακοίνωση επιρρίπτει για άλλη μια φορά την ευθύνη στην ελληνοκυπριακή πλευρά για την αποτυχία των συνομιλιών του 2017 κάνοντας λόγο για «αδιάλλακτη νοοτροπία της Ελληνοκυπριακής πλευράς, θεωρώντας τον εαυτό της ως μοναδικό ιδιοκτήτη της νήσου και τους Τουρκοκύπριους ως μειοψηφία».

«Η Τουρκία εξακολουθεί να δεσμεύεται να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των νόμιμων δικαιωμάτων και συμφερόντων των Τουρκοκυπρίων», καταλήγει η δήλωση. 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail