Kommuna: Το γηραιότερο πλοίο του Ρωσικού Ναυτικού - Μπήκε σε υπηρεσία το 1915, έζησε δύο πολέμους και μια επανάσταση!

Freepen.gr - Το Kommuna είναι ένα σκάφος υποβρύχιο διάσωσης που βρίσκεται σε υπηρεσία στον στόλο της Μαύρης Θάλασσας του Ρωσικού Ναυτικού και εδρεύει στη Σεβαστούπολη. Το πλοίο που έχει σχεδιασμό καταμαράν με διπλό κύτος, ξεκίνησε να ναυπηγείται στο εργοστάσιο Putilov (τώρα εργοστάσιο Kirov) στην Αγία Πετρούπολη το Νοέμβριο του 1912 ως Volkhov. 

Το πλοίο παραδόθηκε το επόμενο έτος, και ανατέθηκε σε υπηρεσία στις 14 Ιουλίου 1915. Μετονομάστηκε Kommuna στις 31 Δεκεμβρίου 1922. Το Kommuna έχει υπηρετήσει στα χρόνια της Ρωσικής Αυτοκρατορίας, της ΕΣΣΔ και πλέον της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Έλαβε μέρος στη  ρωσική επανάσταση και δύο παγκόσμιους πολέμους.

Το 1967, το πλοίο έφυγε από τη Βαλτική προς τη Μαύρη Θάλασσα και πέρασε μετασκευές και τροποποιήσεις για να μεταφέρει υποβρύχια. Το 1974 εξοπλίστηκε με υποβρύχιο τύπου AS-6 Poisk-2, το οποίο στις 15 Δεκεμβρίου 1974 πραγματοποίησε κατάδυση ρεκόρ σε βάθος 2.026 μέτρων (6.647 ft).

Το 1977 χρησιμοποιήθηκε για την αναζήτηση ενός αεροσκάφους Su-24 που συνετρίβη και βυθίστηκε σε βάθος 1.700 μέτρων στον Εύξεινο Πόντο.  Το 1984 το πλοίο επρόκειτο να βγει εκτός υπηρεσίας και να διατεθεί στη Ρωσική Ακαδημία Επιστημών. Ωστόσο, η μεταφορά ακυρώθηκε, και τελικά λεηλατήθηκε ώστε χρειάστηκε να αποκατασταθεί πλήρως πριν επιστρέψει στη ναυτική υπηρεσία. Το 1999 ανακηρύχθηκε εκ νέου σε "σκάφος διάσωσης".

Τον Οκτώβριο του 2009 πέρασε από νέες μετασκευές και από τον Ιανουάριο του 2012 αποτελεί μέρος του στόλου των σκαφών διάσωσης με έδρα τη Σεβαστούπολη.

Πληροφορίες: wikipedia Φωτογραφίες από: Lana Sator




 
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail