Ο υπερσύγχρονος "Ναύαρχος Kasatonov" καταπλέει στο παγωμένο λιμάνι της Αγίας Πετρούπολης


Freepen.gr - H νεώτερη φρεγάτα του Σχεδίου 22350 του ρωσικού ναυτικού "Admiral Kasatonov" ολοκλήρωσε επιτυχώς το πρώτο στάδιο δοκιμών στη Βαλτική Θάλασσα και επέστρεψε στην Αγία Πετρούπολη.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου σταδίου δοκιμών, στην οποία συμμετείχαν η ομάδα του κατασκευαστή και του πληρώματος της φρεγάτας, δοκιμάστηκαν πολλά συστήματα υποστήριξης της ζωής στο πλοίο, η ενέργεια και επιβιωσιμότητα, η αυτόνομη λειτουργία του ραδιοεξοπλισμού, οι επικοινωνίες, ο εξαερισμός κι ο κλιματισμός, καθώς επίσης η ταχύτητα και η ευελιξία του πλοίου. Οι δοκιμές θα συνεχιστούν μετά τη βελτίωση της κατάστασης στον πάγο του Φινλανδικού Κόλπου.

Νωρίτερα, το πλήρωμα του πλοίου πέρασε από ολοκληρωμένη εκπαίδευση στο Κοινό Κέντρο Εκπαίδευσης του Πολεμικού Ναυτικού και ήταν έτοιμο να διεξάγει όλες τις φάσεις του προγράμματος δοκιμών.

Οι φρεγάτες του Σχεδίου 22350 είναι πλοία της μακρινής θαλάσσιας ζώνης, που μεταφέρουν όπλα υψηλής ακρίβειας. Είναι σε θέση να ενεργούν αποτελεσματικά τόσο ατομικά όσο και ως μέρος μεγαλύτερων ομάδων του ρωσικού ναυτικού.

Οι φρεγάτες του Σχεδίου 22350 έχουν εκτόπισμα 5 χιλιάδων τόνων, μήκος - 135 μ., πλάτος - 16 μ., ενώ μπορούν να φτάσουν ταχύτητες περίπου 30 κόμβων. Το εύρος της ναυσιπλοΐας τους είναι 4.5 χιλιάδες ναυτικά μίλια κι έχουν αυτονομία 30 ημερών και λειτουργούν με πλήρωμα - περίπου 200 ατόμων.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail