Kalibr με βεληνεκές άνω των 4.500 χλμ ετοιμάζει η Ρωσία για φρεγάτες και υποβρύχια!

Freepen.gr - Το ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS ανέφερε στις 8 Ιανουαρίου ότι ο νέος πύραυλος κρουζ, που ονομάζεται Kalibr-M, με εμβέλεια μεγαλύτερο από 4.500 χιλιόμετρα, βρίσκεται σήμερα υπό ανάπτυξη στη Ρωσία για το ρωσικό ναυτικό:

"Ο νεώτερος πύραυλος κρουζ Kalibr-M υψηλής ακρίβειας με μέγιστη εμβέλεια άνω των 4.500 χιλιομέτρων αναπτύσσεται για το ρωσικό ναυτικό. Η δημιουργία του πυραύλου βρίσκεται στο στάδιο της επιστημονικής έρευνας και χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Άμυνας", δήλωσε μια πηγή στο πρακτορείο TASS.

Η πηγή διευκρίνισε επίσης ότι η ανάπτυξη του πυραύλου συμπεριλήφθηκε στο κρατικό εξοπλιστικό πρόγραμμα έως το 2027 και ότι «ο πύραυλος πρέπει να διατεθεί στο στόλο πριν από το τέλος του προγράμματος».

Ο νέος πυραύλος κρουζ θα προσφέρει σημαντικές βελτιώσεις στις δυνατότητες σε σύγκριση με τους υπάρχοντες πυραύλους Kalibr.

"Θα είναι πολύ μεγαλύτερος, το βάρος της κεφαλής του θα πλησιάσει τον 1 τόνο", σημείωσε.

Σύμφωνα με την πηγή, μεγάλα σκάφη θα είναι εξοπλισμένα με αυτό, ξεκινώντας με φρεγάτες, καθώς και πυρηνικά υποβρύχια. "Ο Kalibr-M έχει σχεδιαστεί για να καταστρέψει εγκαταστάσεις στο έδαφος και θα είναι σε θέση να μεταφέρει τόσο συμβατικές όσο και πυρηνικές κεφαλές".

Επί του παρόντος, το σύστημα πυραύλων Kalibr είναι σε υπηρεσία με το ρωσικό ναυτικό. Σύμφωνα με στοιχεία από ανοιχτές πηγές, το μέγιστο εύρος του φθάνει περίπου τα 2.000 χλμ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail