Το φυσά και δεν κρυώνει η Ρωσία με τη Νότια Κορέα - Το K30-Biho νίκησε Tunguska-M1 και Pantsir στην Ινδία

Freepen.gr - Η Μόσχα ασκεί πιέσεις εναντίον της προμήθειας ενός νοτιοκορεατικού αντιπυραυλικού και αντιαεροπορικού αμυντικού συστήματος, του K30 Biho το οποίο επικράτησε των δύο ρωσικών ανταγωνιστών του, Tunguska-M1 και Pantsir σε δοκιμές για ένα ινδικό πρόγραμμα προμηθειών.

Μια δημοσίευση της νοτιοκορεάτικης Joongang Daily ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι η προσφορά ανακοινώθηκε αρχικά το 2013, τα υποψήφια όπλα αξιολογήθηκαν το 2015 και δοκιμάστηκαν το 2017. Η σύμβαση περιλαμβάνει την εξαγωγή 104 συστημάτων Biho, 97 μεταφορέων πυρομαχικών, 39 οχημάτων διοίκησης, 4.928 πυραύλων και 172.260 γύρους πυρομαχικών, με αποτέλεσμα η συνολική αξία της σύμβασης να ανέλθει σε 3 τρισεκατομμύρια γουόν (2,66 δισ. δολάρια).

Το K30 Biho αναπτύχθηκε από την Υπηρεσία Ανάπτυξης της Άμυνας της Κορέας το 2013 ως αντι-αεροπορικό και αντι-πυραυλικό σύστημα μικρής εμβέλειας. Στη διαδικασία υποβολής προσφορών, επικράτησε του αναβαθμισμένου μοντέλου Tunguska-M1 που κατασκευάστηκε από τη ρωσική κρατική αμυντική εταιρεία Almaz-Antey και του συστήματος πυραύλων Pantsir από το ρωσικό γραφείο σχεδιασμού KPB. Το K30 Biho κρίθηκε ως το πλέον ικανό για διπλή χρήση ως αντιπυραυλικό και αντιαεροπορικό αμυντικό σύστημα, ανέφερε η δημοσίευσή του επικαλούμενη ανώνυμες πηγές στην κορεατική κυβέρνηση.

Το κείμενο ανέφερε ότι ο ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την απόφαση στο περιθώριο μιας στρατιωτικής διάσκεψης μεταξύ των δύο χωρών το Δεκέμβριο. Ο Σόιγκου ανέφερε στους Ινδούς ότι οι Ινδοί στρατιωτικοί δεν είχαν δοκιμάσει σωστά το όπλο σε μια σκόπιμη προσπάθεια να μην αγοραστούν ρωσικά όπλα σύμφωνα με μια πηγή στην κορεατική κυβέρνηση.

Οι Ρώσοι έστειλαν επίσημο αίτημα στο ινδικό υπουργείο Άμυνας ζητώντας του να επαναξιολογήσει τη διαδικασία υποβολής προσφορών.

"Το γεγονός ότι τα όπλα τους ξεπεράστηκαν κατά την προσφορά πρέπει να έπληξε σοβαρά τη Ρωσία, η οποία υπερηφανεύεται ότι είναι ο κορυφαίος κατασκευαστής συνδυασμένων αμυντικών συστημάτων", δήλωσε ο Κορεάτης κυβερνητικός συμπληρώνοντας:

"Διάφορες φιλορωσικές δυνάμεις εντός της ινδικής κυβέρνησης ζητούν επίσης μια επαναξιολόγηση της διαδικασίας υποβολής προσφορών".

Το κορεατικό υπουργείο Άμυνας και οι εργολάβοι στον τομέα της άμυνας έστειλαν τις δικές τους επιστολές στο ινδικό Υπουργείο Άμυνας ζητώντας να εξορθολογιστεί η διαδικασία διαπραγμάτευσης των συμβάσεων. Η κορεατική κυβέρνηση εξετάζει επίσης την αποστολή ενός από τους υπαλλήλους της στο Νέο Δελχί για να ασκήσει κάποια πίεση.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail