Hilton: Σουίτες μετατρέπονται σε πολυτελείς κατοικίες

Την μετατροπή μέρους των σουιτών του Hilton Athens σε διαμερίσματα, που θα διατεθούν προς πώληση σε ενδιαφερόμενους επενδυτές, σχεδιάζει η ΤΕΜΕΣ του ομίλου Κωνσταντακόπουλου.

Αναδημοσίευση από: economistas.gr

Στο πλαίσιο του σχετικού σχεδιασμού για την δημιουργία του νέου Hilton, εξετάζεται, μεταξύ άλλων, η δυνατότητα δημιουργίας μιας αυτόνομης πτέρυγας διαμερισμάτων εντός του ξενοδοχείου, τα οποία θα διατεθούν σε υποψήφιους επενδυτές.

Τα ακίνητα αυτά θα φέρουν κάποια επωνυμία, είτε της ίδιας της Hilton, είτε κάποιου άλλου brand, καθώς με τον τρόπο αυτό, θα αποκτήσουν και πρόσθετη υπεραξία, προσελκύοντας και αρκετούς ξένους επενδυτές.

Πρόκειται για την εφαρμογή του μοντέλου των «επώνυμων κατοικιών», ή branded residences, όπως αποκαλούνται στο εξωτερικό, βάσει του οποίου, ο διαχειριστής/ιδιοκτήτης μιας πολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας, ή ενός σύνθετου τουριστικού καταλύματος, προχωρά στην ανάπτυξη κατοικιών, σε συνεργασία (συνηθέστερα) με κάποιον ξενοδοχειακό/τουριστικό όμιλο.

Ο τελευταίος χορηγεί το δικαίωμα χρήσης του ονόματός του στις πωλούμενες κατοικίες, οι οποίες απευθύνονται σε ιδιώτες. Αντίστοιχα, οι αγοραστές τέτοιων ακινήτων, είτε μένουν οι ίδιοι στα διαμερίσματα αυτά και τα χρησιμοποιούν, είτε τα παραχωρούν για εκμετάλλευση στο ξενοδοχείο, ώστε να έχουν και συγκεκριμένες αποδόσεις επί της επένδυσής τους. Μάλιστα, κατά κανόνα, οι ξενοδοχειακοί όμιλοι προσφέρουν και συγκεκριμένα «πακέτα» στους ενδιαφερόμενους επενδυτές.

Εφόσον προχωρήσει, όπως αναμένεται το σχέδιο της ΤΕΜΕΣ για το Hilton, θα πρόκειται για την πρώτη τέτοια κίνηση σε ξενοδοχείο πόλης.

Μέχρι σήμερα, τέτοιου τύπου κατοικίες έχουν αναπτυχθεί μόνο στο τουριστικό συγκρότημα Amanzoe της Dolphin Capital στο Πόρτο Χέλι, το οποίο πρόσφατα αποκτήθηκε από την Grivalia Hospitality, την θυγατρική της Grivalia Properties στον τομέα του τουρισμού.

Στο Amanzoe πωλούνται πολυτελείς βίλες με την επωνυμία της πολυτελούς ξενοδοχειακής αλυσίδας Aman Resorts. Η τιμή εκκίνησης κάθε βίλας ανέρχεται σε 3,2 εκατ. ευρώ.

Η ΤΕΜΕΣ δρομολογεί την ανάπτυξη επώνυμων κατοικιών και εντός του θερέτρου του Costa Navarino. Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους, θα διατεθούν προς πώληση 98 διαμερίσματα, εντός του ξενοδοχείου Westin. Τα εν λόγω δωμάτια έχουν μετατραπεί σε διαμερίσματα επιφάνειας από 115 τ.μ. έως 130 τ.μ., με τις τιμές πώλησης να κυμαίνονται μεταξύ 500.000 και 1 εκατ. ευρώ.

Στην περίπτωση των Westin διαμερισμάτων, η ΤΕΜΕΣ προσφέρει ένα πακέτο, βάσει του οποίου ο αγοραστής συναινεί στην υπογραφή ενός συμβολαίου μακροχρόνιας εκμίσθωσης 18 ετών. Με αυτό θα μπορεί να κάνει χρήση του ακινήτου του για οκτώ εβδομάδες ετησίως, εξαιρώντας όμως του μήνες του καλοκαιριού και παράλληλα η ΤΕΜΕΣ προσφέρει εγγυημένη ετήσια απόδοση 4% για τα πρώτα πέντε χρόνια της σύμβασης.

Εν τω μεταξύ, όπως τονίζουν στελέχη της ΤΕΜΕΣ, εκτός από τα επώνυμα διαμερίσματα, στο πλαίσιο της αναδιαμόρφωσης των χώρων του ξενοδοχείου, μεγάλη έμφαση θα δοθεί και στο σκέλος των καταστημάτων, με προσθήκες νέων «σημάτων», ενώ στις προθέσεις της εταιρείας είναι και η λειτουργία τους και τις Κυριακές.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...