Και ξαφνικά έτοιμη για Gripen του κουτιού η Κροατία

Freepen.gr - Οι προοπτικές της Saab να πουλήσει μαχητικά αεροσκάφη Gripen στην Κροατία αυξήθηκαν καθώς το Ζάγκρεμπ απείλησε να ακυρώσει τη συμφωνία του για να αγοράσει 12 μεταχειρισμένα F-16 από το Ισραήλ, αν το τελευταίο δεν επιβεβαιώσει ο status της συμφωνίας μέσα σε μια εβδομάδα.

Το Gripen είχε απορριφθεί νωρίτερα υπέρ των ισραηλινών F-16, αλλά με την αμερικανική κυβέρνηση να εμποδίζει την πώληση των αεροσκαφών, το Ζάγκρεμπ μπορεί να μην έχει άλλη επιλογή από το να προχωρήσει με την προσφορά νέων αεροσκαφών της Saab σε συνδυασμό με ένα ελκυστικό πακέτο χρηματοδότησης.

"Η Κροατία χρειάζεται απάντηση από το Ισραήλ μέχρι τις 11 Ιανουαρίου ή η παραγγελία 500 εκατομμυρίων δολαρίων για μια δωδεκάδα αεροσκαφών F-16 θα ακυρωθεί", δήλωσε το υπουργείο Άμυνας της Κροατίας την Πέμπτη.

Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών ανέφερε ότι μπλοκάρει τη συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Κροατίας καθώς ο τ. υπουργός Άμυνας James Mattis απέρριψε αίτημα του ισραηλινού πρωθυπουργού Benjamin Netanyahu για την πώληση 12 μαχητικών αεροσκαφών F-16.

Ο Τραμπ ήταν αναστατωμένος με την τροποποίηση του αεροσκάφους από το Ισραήλ που οδήγησε στην αποδοχή της Ισραηλινής προσφοράς από την Κροατία, ανέφερε η Voice of Croatia στις 11 Δεκεμβρίου 2018.

Ενώ τα ισραηλινά F-16 έχουν ηλικία ορισμένων δεκαετιών, έχουν αναβαθμιστεί στο παρελθόν και είναι εφοδιασμένα με τα πιο πρόσφατα όπλα, τα Gripen είναι ολοκαίνουρια.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail