Η νέα βάση της FSB ανοίγει το δρόμο για περισσότερες επιχειρήσεις στην Αρκτική

Freepen.gr - Η ρωσική υπηρεσία ασφάλειας ξεκινά το 2019 με μια νέα βάση για τα πλοία ακτοφυλακής στο Μουρμάνσκ. Από τώρα και στο εξής, δεν θα παραμείνουμε αδρανείς στο λιμάνι για μεγάλο χρονικό διάστημα, δήλωσε ο Μιχαήλ Καρπόφ, αναπληρωτής επικεφαλής του τμήματος των συνόρων της Δυτικής Αρκτικής της FSB, καθώς στις 26 Δεκεμβρίου άνοιξε επίσημα η νέα βάση ακτοφυλακής. Οι μεγάλες κατασκευαστικές εργασίες στο εργοτάξιο άρχισαν ήδη το 2016, σύμφωνα με το TASS.

«Θα περάσουμε περισσότερο χρόνο στην Αρκτική, στη θάλασσα, για να προστατεύσουμε τα νόμιμα συμφέροντα της Ρωσίας στην περιοχή της Αρκτικής», υπογράμμισε.

Η βάση περιλαμβάνει νέα υπερσύγχρονα σημεία πρόσδεσης, ένα υπόστεγο και σημεία ελέγχου, ενημερώνει η Murman TV. Οι νέες εγκαταστάσεις θα επιτρέψουν στην υπηρεσία ακτοφυλακής να μειώσει σημαντικά τη συντήρηση και το χρόνο της στα σκάφη της και να ενισχύσει την ετοιμότητά τους.


Η νέα βάση στο Murmansk αποτελεί μέρος μιας μεγαλύτερης αναβάθμισης των επιχειρησιακών δυνατοτήτων της FSB στην Αρκτική. Μια παρόμοια νέα βάση άνοιξε στον Αρχάγγελο το 2017 καθώς έχουν ναυπηγηθεί αρκετά νέα πλοία περιπολίαςκαι έχουν επεκταθεί οι δυνάμεις που προστίθενται στην υπηρεσία.

Η επέκταση των ρωσικών επιχειρησιακών δυνατοτήτων στην Αρκτική έρχεται σε μια εποχή κατά την οποία ανοίγεται η νέα θαλάσσια οδός του βορρά για την εμπορική ναυτιλία ενώ υπάρχει πάντα το κυνήγι των ενεργειακών πηγών της περιοχής.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail