Οι γαλλικές τορπίλες βαρέως τύπου F21 προσφέρονται δωρεάν στην Ελλάδα αν επιλεγούν οι φρεγάτες Belh@ara!

H γαλλική τορπίλη F21 της Naval Group, πιθανότατα θα αποτελέσει το νέο βασικό όπλο των τεσσάρων υποβρυχίων Type 214 και του εκσυγχρονισμένου Type 209/1200 AIP, ΩΚΕΑΝΟΣ.

Από: pronews.gr - Πέτρος Αναστασίου

Τα όπλο προσφέρεται δωρεάν στο ΠΝ, ως αντιστάθμισμα στην προμήθεια των φρεγατών Belh@ara από την ίδια εταιρεία. H αξία τους υπολογίζεται σε σημερινές τιμές περί τα 85 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά φονικό όπλο, ειδικά στο περιβάλλον της Ανατολικής Μεσογείου, που εξασφαλίζει στα ελληνικά υποβρύχια, πρώτα και κύρια την επιβιωσιμότητά τους μετά την εξαπόλυσή της, κάτι που δεν συμβαίνει τώρα με τις παλαιές τορπίλες SUT, λόγω περιορισμένης ακτίνας και μεγάλου ακουστικού ίχνους κατά την εκτόξευση, που δίνει στον εχθρό την ικανότητα να εντοπίσει τα ελληνικά υποβρύχια και να προχωρήσει στην καταδίωξή τους.

Το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ) έχει ήδη εγκρίνει την προμήθεια 36 τορπιλών βαρέως τύπου (αντί των αρχικών 54) και 155 υποβρύχιων βολίδων αντιμέτρων για τα υποβρύχια.

Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...