Ο νέος υπουργός άμυνας των ΗΠΑ θεωρεί ότι το F-35 είναι «γεμάτο μπελάδες»;

Η ανάληψη του χαρτοφυλακίου του αμερικανικού υπουργείου άμυνας από τον Patrick Shanahan έχει «ανάψει» φωτιές στις ΗΠΑ, αφού ο νέος υπουργός υπήρξε αξιωματούχος της Boeing και φέρεται να διάκειται εχθρικά στο F-35.


Ο ίδιος εμφανίζεται να έχει δηλώσει στο «Politico» πως το F-35 είναι «γεμάτο μπελάδες» (για την ακρίβεια φαίνεται να είπε “f—ed up”) και πως η Boeing θα μπορούσε να κάνει καλύτερη δουλειά. Ο Shanahan υπηρέτησε την Boeing για περισσότερα από 30 χρόνια. Το F-35 κατασκευάζεται από την Lockheed Martin, η οποία επικράτησε της Boeing στο πρόγραμμα JSF τον Οκτώβριο του 2001. Τότε η Lockheed Martin πρότεινε στο αμερικανικό δημόσιο το X-35. Η Boeing προσέφερε, αντίθετα, το X-32.

Ο Shanahan μεταπήδησε στο Πεντάγωνο το 2017. Αρκετές φορές δεν έχει κρύψει τη δυσφορία του για το F-35, ενώ έχει επιτεθεί και εναντίον της διευθύνοντος συμβούλου της Lockheed Martin, Marillyn Hewson. Σε άλλες περιπτώσεις ο νέος Αμερικανός υπουργός άμυνας έχει καυτηριάσει τις τρεις διαφορετικές εκδόσεις του αεροσκάφους.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν ότι ο Shanahan εξακολουθεί να στηρίζει τα συμφέροντα της Boeing, άποψη που ενισχύει η πρόθεση του Πενταγώνου να προμηθευτεί 12 F-15X, ενώ νωρίτερα η Αμερικανική Αεροπορία πίστευε ότι οποιαδήποτε αγορά μαχητικών χωρίς τεχνολογία stealth δεν είναι επωφελής.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail