Βρήκε φλέβα και βαρά στο ψαχνό το Ιράκ - Λιανίζουν τα F-16 τους ισλαμιστές όπου τους βρουν στη Συρία

Freepen.gr - Η Βαγδάτη φαίνεται ότι έχει βρει μια δυνατή πηγή πληροφοριών όσων αφορά την σποραδική παρουσία του Ισλαμικού Κράτους στην ανατολική ύπαιθρο της επαρχίας Deir Ezzor. Επρόκειτο για τη δεύτερη επιδρομή μέσα σε λίγες ημέρες ύστερα από τη συμφωνία με τη Δαμασκό.

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της Al-Maloumeh, η ιρακινή Πολεμική Αεροπορία βομβάρδισε μια συνάντηση μελών του ISIS στην περιοχή Al-Sousah του Deir Ezzor την Πέμπτη.
Ως αποτέλεσμα αυτής της επίθεσης, τουλάχιστον επτά ισλαμιστές διοικητές σκοτώθηκαν:

"Τουλάχιστον επτά διοικητές της ISIL σκοτώθηκαν σε ιρακινές αεροπορικές επιδρομές στις στρατιωτικές θέσεις των τρομοκρατών στο Ανατολικό Deir Ezzur", δήλωσε ο Χαστ αλ Σαάμπι διοικητής ιρακινών πολιτοφυλακών.

Ωστόσο η βοήθεια δεν σταματά εδώ. Ο ΥΠΕΞ του Ιράκ, Mohamed Alhakim, επιβεβαίωσε τη στήριξη της χώρας για την επιστροφή της Συρίας στον Αραβικό Σύνδεσμο, σε δήλωση από το Υπουργείο Εξωτερικών:  "Το Ιράκ υποστηρίζει την ενότητα της Συρίας και την επιστροφή της στη φυσιολογική της θέση στον αραβικό κόσμο και την περιοχή και την αποκατάσταση της θέσης της στον Αραβικό Σύνδεσμο"  Ο ιρακινός υπουργός Εξωτερικών πρόσθεσε ότι η Βαγδάτη επιθυμεί να ξανανοίξουν τα σύνορα μεταξύ των δύο γειτόνων για να τονώσουν το διμερές εμπόριο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail