Γιατί ο Ασαντ άναψε πράσινο φως και το ιρανικό F-16 εξαέρωσε την ISIS στο Deir Ezzor - Συνωμοσία των ΗΠΑ για δημιουργία εμιράτου;

Freepen.gr - Η άδεια του Σύριου Προέδρου Bashar al-Assad στην ιρακινή αεροπορία για να χτυπά την ISIL στο εσωτερικό της Συρίας χωρίς προηγούμενη έγκριση από τη Δαμασκό δεν ήρθε τυχαία. Σύμφωνα με το πρακτορείο FARS η εξήγηση βρίσκεται σε ένα δημοσίευμα της αραβικής εφημερίδας Rai al-Youm που ανέφερε ότι οι ΗΠΑ και ορισμένοι από τους αραβικούς συμμάχους τους προσπαθούν να ιδρύσουν ένα φυλετικό αραβικό εμιράτο στο ανατολικό Deir Ezzur το οποίο φιλοξενεί τους περισσότερους πόρους πετρελαίου και φυσικού αερίου της Συρίας.

"Στην πραγματικότητα, η νέα κίνηση της Δαμασκού και της Βαγδάτης είναι κοινή απόφαση των δύο χωρών να εμποδίσουν τη δημιουργία των νέων σεχταριστικών και φυλετικών ομάδων στην στρατηγική περιοχή στα κοινά σύνορά τους", προσθέτει το δημοσίευμα.

Ως εκ τούτου ένα ιρακινό F-16 πέταξε στην περιοχή al-Souseh στο νοτιοανατολικό Deir Ezzor όπου βρισκόταν ένα κρησφύγετο του Ισλαμικού Κράτους την ώρα που λάμβανε χώρα συνάντηση μελών του. Το αεροσκάφος βομβάρισε τον στόχο και εξουδετέρωσε περί τους 30 τζιχαντιστές.

Να σημειωθεί ότι η Ιρακική Αεροπορία είχε επιχειρήσει και στο παρελθόν στην ανατολική Συρία μετά από σχετική έγκριση της Δαμασκού. Το ISIS έχει νικηθεί στο Ιράκ αλλά εξακολουθεί να κατέχει μια μικρή περιοχή στη Συρία κοντά στα ιρακινά σύνορα. Συνεπώς Συρία και Ιράκ συντονίζονται απέναντι στον κοινό εχθρό.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail