Expres: Δύο "Μακεδόνες" από τη "Μακεδονία του Αιγαίου" μπροστάρηδες στην εκστρατεία το "Το όνομά μας είναι η Μακεδονία"

Freepen.gr - «Δύο εξέχοντες Μακεδόνες επιχειρηματίες από την Μακεδονία του Αιγαίου, που ζουν και εργάζονται στον Καναδά, ανακοίνωσαν ότι θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν την εκστρατεία "Το όνομά μας είναι η Μακεδονία" από το Διεθνές Κίνημα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Μακεδονίας (MHRMI) για την καταπολέμηση της αλλαγής του μακεδονικού ονόματος και της μακεδονικής ταυτότητας» σημειώνει σε άρθρο της η σκοπιανή Expres.

Ο Bill Argo, ιδιοκτήτης της αλυσίδας εστιατορίων Symposium Cafe και ο κτηματομεσίτης Mincho Tashev είναι μακροχρόνιοι υποστηρικτές του MHRMI. Το δημοσίευμα σημειώνει ότι και οι δύο κατάγονται «από το τμήμα της Μακεδονίας που προσαρτήθηκε από την Ελλάδα το 1913, μετά τους Βαλκανικούς Πολέμους».

«Καθώς μεγάλωσα, οι ελληνικές αρχές μου επιτίθεντο και με χτυπούσαν αν έλεγα ότι είμαι Μακεδόνας." Το χωριό μου βομβαρδίστηκε επειδή είμαστε Μακεδόνες. Είδα πως σκοτώθηκαν οι συγγενείς μου επειδή είναι Μακεδόνες. Καμία απειλή δε θα με κάνει να αλλάξω ό,τι είμαι. Ό,τι και αν προσφέρουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, δεν μπορώ να παραιτηθώ από αυτό που είμαι», είπε ο Μίντσο Τάσσεφ.

«Οποιαδήποτε επιβολή αλλαγής στο όνομα της Δημοκρατίας της Μακεδονίας θα έχει συνέπειες για όλους τους Μακεδόνες που αγωνίζονται για τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματά τους στην Μακεδονία του Αιγαίου, στη Μακεδονία του Πιρίν, στην Πρέσπα / Γκόλο Μπρντό, τα Βαλκάνια και στον κόσμο» αναφέρει η Expres.

«Όποιος κι αν είναι ο Zaev και όσα κι αν άλλοι γύρω μας υπόσχονται, αν το κράτος ονομάζεται "Βόρεια Μακεδονία", η κοινή λογική και η εμπειρία με πολλά άλλα τέτοια παραδείγματα απαιτούν η ταυτότητά μας, η εθνικότητα και η γλώσσα να γίνουν επίσης «βορειομακεδονικά το όνομα και την ταυτότητα όλων των Μακεδόνων. Η όλη μου ζωή πάλευε να είμαι αυτό που είμαι και δεν σταματά ποτέ», είπε ο Bill Argo.

Ο Argo και ο Tashev απευθύνουν κοινή έκκλησή τους σε όλους τους Μακεδόνες:

«Δεν μπορούμε και δε θα αφήσουμε τη Μακεδονία και τη μακεδονική μας ταυτότητα να παραδοθούν στους καταπιεστές μας και παροτρύνουμε όλους τους προεξέχοντες Μακεδόνες να συμμετάσχουν αμέσως και να υποστηρίξουν την εκστρατεία" Το όνομά μας είναι η Μακεδονία. "Αυτό είναι το πιο κρίσιμο ζήτημα για όλους τους Μακεδόνες από την ανεξαρτησία μέχρι τώρα. Δεν πρέπει να εγκαταλείψουμε».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail