Τρελάθηκαν οι Τούρκοι με το Δήμαρχο Αδριανούπολης που ευχήθηκε στα ελληνικά και ξέχασε την Edirne

Freepen.gr - Ο δήμαρχος της Αδριανούπολης, Recep Gürkan βρέθηκε στο στόχαστρο Τούρκων εθνικιστών επειδή καλωσόρισε και ευχήθηκε σε τουρίστες από την Ελλάδα και τη Βουλγαρία με πολυγλωσσικές αφίσες στις οποίες το όνομα της πόλης γράφτηκε στα ελληνικά ως Αδριανούπολη αντί για Εντιρνέ.

"Το 2019 να φέρει την ειρήνη και ευτυχία στον κόσμο. Χρόνια πολλά", έγραφε το μήνυμα Recep Gürkan που υπέγραφε ως Δήμαρχος Αδριανούπολης σε μία από τις αφίσες στην κεντρική λεωφόρο της πόλης του Saraçlar.

Στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης, οι εθνικιστές επιτέθηκαν στον Gürkan:

"Εντάξει, είναι μια ωραία χειρονομία. Αλλά το όνομα της πόλης μας είναι γραμμένο στις βουλγαρικές αφίσες ως Edirne, αλλά είναι η Αδριανούπολη στις ελληνικές αφίσες. Κύριε Δήμαρχε, αυτή δεν είναι βυζαντινή πόλη. Ήταν η πρωτεύουσα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας για 88 χρόνια", δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Δημοκρατικών Νεολαίας, Veysel Güner, στο πρακτορείο Anadolu.



Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail