Σύντομα νέο μειονοτικό



Σήμερα ή αύριο κυρώνεται η Συμφωνία των Πρεσπών απο την Ελληνική Βουλή. Η επικύρωσή της απο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θεωρείται δεδομένη. Η Ελλάδα πολύ σύντομα θα αντιμετωπίσει ένα νέο μειονοτικό ζήτημα το οποίο δεν θα μπορέσει να διαχειριστεί.

 
Το νέο μειονοτικό θα είναι πιο δύσκολο στη διαχείρισή του απο τη διαχείριση μιας αναγνωρισμένης, ως θρησκευτικής, μειονότητας, στη Δυτική Θράκη διότι δεν υπάρχει κανένα πλαίσιο, καμιά συμφωνία που να προβλέπει το καθεστώς του.

Ξένοι παράγοντες, με πρώτη την Τουρκία, θα συνδράμουν ώστε το ζήτημα να γιγαντωθεί. Και η προσπάθειά τους δεν θα είναι δύσκολη. Υπάρχουν δυνάμεις στο εσωτερικό της χώρας που είναι έτοιμες να βοηθήσουν στην ανάδειξη και μεγέθυνσή του.

Ζούμε στον αστερισμό μύθων που καθίστανται πραγματικότητες στη βάση του συνθήματος της αριστεράς: είναι δίκαιο, έγινε πραγματικότητα.

Επειδή τα πομακικά θεωρούνται απο τους υπέρμαχους της αποδόμησης μια σλαβική διάλεκτος, θα επιχειρηθεί και η σύνδεση των πρόθυμων να παίξουν το τουρκικό παιχνίδι Πομάκων, με τις μειονοτικές κινήσεις στον βορειοελλαδικό χώρο.

Στο χάρτη μπορείτε να δείτε τις περιοχές που κατά την Βικιπαίδεια ομιλείται μια σλαβική διάλεκτος.
Η ευθύνη των βουλευτών που θα κυρώσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών είναι ιστορική.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail