Ούτε ο Θεός δε θα μας βοηθήσει αυτή τη φορά

sspiehs3 / pixabay
Τελευταίες ώρες κατά τα φαινόμενα της ελληνικότητας της Μακεδονίας. Είναι τραγικό να το σκέπτεσαι, ότι δηλαδή στα χρόνια τα δικά σου, ο τόπος δε μεγάλωσε, δεν παρέμεινε σταθερός αλλά μίκρυνε. Αισθάνεσαι ενοχή. Νιώθεις ντροπή. 

Του Στρατή Μαζίδη

Κάποιοι λένε, ο Θεός να βάλει το χέρι Του. Για ποιο λόγο να το κάνει αυτό; Αν ο Θεός έβαζε κάθε φορά το χέρι Του, τότε ο άνθρωπος δε θα ήταν ελεύθερος. Δε θα ήταν αυτεξούσιος αλλά μαριονέτα. Οι πόλεμοι, η φτώχεια, όλα τα δεινά, ήταν αποτέλεσμα της ελευθερίας του ανθρώπου. Ας έρθουμε όμως στα δικά μας.

Ποιος Θεός όμως να βοηθήσει ποιους; Να βοηθήσει τους Ελληνες να μη χάσουν τη Μακεδονία; Ποιους Ελληνες; Αυτούς που πάνε Σαββατοκύριακο στα καζίνο των Σκοπίων; Εκείνους που ανοίγουν εκεί εταιρείες; Αυτούς που ψηφίσαν εκείνους που μας έφεραν σε αυτό το χάλι;

Αδέρφια σας ζητώ συγγνώμη αλλά όλα όσα γίνονται τα ξέραμε. Δε γνωρίζαμε δηλαδή τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ για το Σκοπιανό; Αγνοούσαμε ότι η Νέα Δημοκρατία άλλαξε την απόφαση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών εμφανίζοντας επί Καραμανλή από το πουθενά μια...εθνική γραμμή για σύνθετη ονομασία με τον όρο Μακεδονία για όλες τις χρήσεις; Erga omnes που λένε και οι διαβασμένοι. Θα πει κάποιος ότι ίσως ο Καραμανλής πίστευε ότι το erga omnes δε θα περνούσε ποτέ. Έστω κι έτσι όμως ένας Μακεδόνας πολιτικός δεχόταν να αναγνωρίσει και μια άλλη Μακεδονία έστω και ως προσδιορισμό.

Μόνοι μας βγάλαμε τα μάτια μας. Όταν από το 2000 έως σήμερα εξαφανίστηκαν 2.000.000, τότε η τύχη της Ελλάδας εξαρτάται από Θεοχαρόπουλος, Δανέλληδες, Παπαχριστόπουλους και λοιπούς των ελάχιστων ψήφων.

Ο Θέος δε θα μας βοηθήσει για τον πολύ απλό λόγο ότι σέβεται την ελευθερία μας. Σέβεται την απόφασή μας που ήταν να δώσουμε τη Μακεδονία μέσα από τις απερισκεψίες και τις επιλογές μας. Σέβεται την επιλογή μας να περιορίσουμε την Ελλάδα διότι η Μακεδονία είναι μόνο η αρχή.

Πρέπει να θέλεις να σωθείς για να σε σώσουν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail