Τούρκοι και Σύριοι οδεύουν σε αναμέτρηση στην Ιεράπολη

Freepen.gr - Η ισραηλινή ιστοσελίδα Hawar news, ανέφερε ότι οι τρομοκράτες που υποστηρίζονται από την Άγκυρα επιτέθηκαν στις θέσεις του Στρατιωτικού Συμβουλίου της al-Bab στα χωριά Albuhij και Bou Qaz κοντά στην πόλη al-Arimah Ανατολικά της πόλης al -Bab στο βορειοανατολικό Χαλέπι ανεξάρτητα από την παρουσία του Συριακού Στρατού στην περιοχή.

Είπε επίσης ότι οι ένοπλοι του Στρατιωτικού Συμβουλίου της al-Bab κατάφεραν να αποκρούσουν τις επιθέσεις των δυνάμεων της Άγκυρας.

Εν τω μεταξύ, το κέντρο μέσων μαζικής ενημέρωσης του Manbij ανέφερε ότι οι ένοπλοι που καθοδηγούντα από την Τουρκία στόχευσαν σε θέσεις του Στρατιωτικού Συμβουλίου στη γραμμή διαχωρισμού Sajoiur κοντά στο Majbij [Ιεράπολη].

Το κέντρο δήλωσε επίσης ότι οι μαχητές που υποστηρίχθηκαν από την Άγκυρα ξεκίνησαν βαρύ βομβαρδισμό στις μικρές πόλεις Jokhar Kabir, Al-Mohsenli στην ύπαιθρο του Manbij και στα χωριά al-Baraziyah δυτικά της al-Arimah και επίσης στην περιοχή al-Koridiyah στο βορειοανατολικό Χαλέπι.

Ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας δήλωσε ότι οι συνεχιζόμενες επιθέσεις των μαχητών της Άγκυρας κατά των Κούρδων ανεξάρτητα από την παρουσία του συριακού στρατού στην περιοχή αύξησαν τη δυνατότητα άμεσης αντιπαράθεσης μεταξύ των δυνάμεων της Δαμασκού και των ισλαμιστών καθώς και του τουρκικού στρατού που στηρίζει τους τελευταίους.

Τη Δευτέρα, ο Συριακός Στρατός τοποθετήθηκε γύρω από την Ιεράπολη δυτικά, νότια και ανατολικά ενώ η Τουρκία συνέχιζε να κινητοποιεί δυνάμεις στο βορρά.

Παρά τις πρόσφατες συνομιλίες μεταξύ της ρωσικής και της τουρκικής κυβέρνησης σχετικά με την κατάσταση στη Συρία, η Άγκυρα εξακολουθεί να μην είναι πεπεισμένη ότι οι Μονάδες Προστασίας του Λαού (Kurdish People Protection Units - YPG) έχουν αποσυρθεί από το Manbij. Ως αποτέλεσμα αυτού, ο τουρκικός στρατός και οι τρομοκράτες σύμμαχοί του επέλεξαν να παραμείνουν δραστήριοι στα βόρεια της πόλης.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail