Το Μακρόν και το Κοντόν εσυζήτησαν περί συλλαλητηρίων για τη Μακεδονία

Το Μακρόν και το Κοντόν εσυζήτησαν περί συλλαλητηρίων για την Μακεδονία. Προφανώς αντάλλαξαν απόψεις για το πόσο καλές είναι οι μοντέρνες χούντες που χωρίς τανκς μπορούν και καταχρώνται την εξουσία, χωρίς να έχουν λαϊκή εντολή για τα αίσχη που κάνουν.

Ελένη Παπαδοπούλου

Θα σταθώ όμως στο εξής ενθαρρυντικό από αυτή την συνομιλία. Πολλοί ρώτησαν τον Τσίπρα για τις διαδηλώσεις για την Μακεδονία. Ακόμη και ο πρωθυπουργός της Μάλτας. Αυτό σημαίνει ότι οι διαδηλώσεις έκαναν αίσθηση, έγιναν γνωστές έξω, φάνηκε ποιά είναι η Μακεδονία και γιατί ο κόσμος διαδηλώνει.

Η γνώμη μου είναι ότι οι διαδηλώσεις δεν πρέπει να σταματήσουν. Οχι μόνο υπέρ της Μακεδονίας, αλλά και ΚΑΤΑ της χουντάρας. Αν ο κόσμος κατέβει στον δρόμο μαζικά κατά της κυβέρνησης, έξω θα αρχίσουν να αναρωτιούνται τί παριστάνει το Κοντόν. Κανείς δεν θέλει τέτοιες αναταραχές μέσα στην Ευρώπη.

Πιστεύω πως ο αγώνας μόλις άρχισε και αντί να περιμένουμε όπως η ΝΔ να γίνουν εκλογές θα ήταν καλύτερο να κατέβουμε στον δρόμο κατά της χούντας. Ετσι θα τους φύγουν και οι ορέξεις να κρατήσουν τον Κοντόν αξιωματική αντιπολίτευση.

Κανείς δεν μένει αδιάφορος μπροστά σε φωτογραφίες λαοθάλασσας, όπως αυτής του Συντάγματος, κατά μίας κυβέρνησης.

Κανείς!

**Διδάκτωρ Διδακτικής Γλωσσών και Πολιτισμών του Πανεπιστημίου Paris III - Sorbonne Nouvelle   
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail