Νέα φορολογική ανατροπή με ατομικά εκκαθαριστικά για όλους

Μια ακόμη μεγάλη φορολογική ανατροπή αναμένεται να έρθει μέσα στο 2019 εφόσον υλοποιηθούν οι σχεδιασμοί που έχουν πέσει στο τραπέζι.

Από: tanea.gr

Μετά το φορολογικό διαζύγιο που θα δίνεται από φέτος στα ζευγάρια που θέλουν να υποβάλουν χωριστή δήλωση, εξετάζεται η δυνατότητα έκδοσης ξεχωριστών εκκαθαριστικών σημειωμάτων για όλους. Δηλαδή και για τα ζευγάρια που θα υποβάλουν φέτος κοινή φορολογική δήλωση να εκδίδεται ξεχωριστό εκκαθαριστικό σημείωμα. Με το ατομικό εκκαθαριστικό κάθε σύζυγος θα λαμβάνει την επιστροφή φόρου που δικαιούνται χωρίς να γίνεται συμψηφισμός με τυχόν οφειλές του άλλου συζύγου ή θα πληρώνει τον φόρο που του αναλογεί.

Αυτό όμως που προβληματίζει τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών και ίσως για αυτό και δεν έχουν λάβει καμία απόφαση είναι ότι τα εκκαθαριστικά θα φτάσουν στα 8,8 εκατομμύρια, ενώ θα αυξηθεί κατακόρυφα ο αριθμός των χρεωστικών σημειωμάτων, πολλά από τα οποία θα μείνουν απλήρωτα και θα καταλήξουν στην τεράστια δεξαμενή των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Σήμερα με το κοινό εκκαθαριστικό σημείωμα αν ένας σύζυγος έχει επιστροφή φόρου και ο άλλος θα πρέπει να πληρώσει έξτρα φόρο για τα εισοδήματά του, τα δύο ποσά συμψηφίζονται. Ετσι, το Δημόσιο εισπράττει ευκολότερα τις οφειλές ξεμπερδεύοντας ταυτόχρονα και με τις επιστροφές που θα έπρεπε να κάνει. Με τα ξεχωριστά εκκαθαριστικά αυτό δεν θα συμβαίνει.

Επίσης αν υλοποιηθεί η ιδέα του ατομικού εκκαθαριστικού σημειώματος ο μοναδικός λόγος για να υποβάλουν χωριστές δηλώσεις τα ζευγάρια θα είναι η περίπτωση που ο ένας σύζυγος δεν θέλει να εμφανίσει τα εισοδήματά του στο ταίρι του...
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...