Τέλος οι μελιτζάνες και οι μακρόστενες πιπεριές στα τουρκικά σούπερ μάρκετ - Εκτοξεύθηκαν φρούτα και λαχανικά

Freepen.gr - Τα τουρκικά σούπερ μάρκετ σκοπεύουν να σταματήσουν να πωλούν μελιτζάνες και μακρόστενες πιπεριές λόγω των υψηλών τιμών, ανακοίνωσε την Τρίτη η Συνομοσπονδία Εμπορικών Συνεργατών της Τουρκίας, σύμφωνα με την εφημερίδα Hürriyet. Η κίνηση έγινε μετά από τις παρατηρήσεις που έκανε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις 21 Ιανουαρίου.

"Δε θέλουμε [οι λιανοπωλητές] να πουλήσουν με ζημία. Ο πληθωρισμός μειώθηκε σε κάποιο βαθμό. Παρόλα αυτά, οι τιμές των φρούτων και των λαχανικών εξακολουθούν να είναι πολύ υψηλές. Είναι αυτή δεοντολογική επιχείρηση; "δήλωσε ο Ερντογάν σε συνέδριο οικονομίας στην πρωτεύουσα της Τουρκίας της Άγκυρας.

Σύμφωνα με τη δημοσίευση της Hürriyet, ορισμένοι έμποροι λιανικής πώλησης μπορούν να επεκτείνουν το φάσμα των προϊόντων που δεν θα πωλούνται στα σούπερ μάρκετ.

Ο πληθωρισμός της Τουρκίας ανέβηκε πάνω από 20% ετησίως μετά από τη νομισματική κρίση το περασμένο καλοκαίρι, λόγω της ελεύθερης πτώσης του εθνικού νομίσματος έναντι του δολαρίου ΗΠΑ.

Ο παρατηρητής δικαιωμάτων των καταναλωτών αποκάλυψε ότι οι τιμές των λαχανικών αυξήθηκαν σχεδόν κατά 50% τον Σεπτέμβριο του 2018 σε ετήσια βάση, ενώ η τιμή των φρούτων αυξήθηκε κατά περισσότερο από 30%.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail