Ακόμα και ο Τσολάκογλου είχε όρια

Ακόμα και ο Τσολάκογλου είχε όρια. Πολεμήσε τη ρουμανική προπαγάνδα του Διαμαντή και της Ρωμαϊκής Λεγεώνας του που στηρίζαν οι Ιταλοί και ισχυρίζονταν ότι οι Βλάχοι δεν ήταν Έλληνες.

Πρωτοστάτησαν στον αγώνα εναντίον της Λεγεώνας και στην προσπάθεια αλλοίωσης της εθνικής συνείδησης των Βλαχων τόσο ο Ευάγγελος Αβέρωφ που μαζί με άλλες επιφανείς προσωπικότητες συνέταξαν επιστολή για την ελληνικότητα των Βλάχων εξαιτίας της οποίας μάλιστα στάλθηκε στην Ιταλία ως αιχμαλωτος όσο και το ΕΑΜ πραγματοποιώντας επιχειρήσεις εναντίον της Λεγεωνας. Συνεπώς οι Ελληνες όντας υπό κατοχή κατάφεραν να αποτρέψουν την αναγνώριση ανύπαρκτης μειονότητας καθώς οι Βλάχοι δεν είναι απλώς Έλληνες αλλά ήταν και παραμένουν ένθερμοι πατριώτες, αλλά και την απώλεια εδάφους.

Σήμερα εμείς σε συνθήκες ειρήνης χαρίζουμε ιστορία και αναγνωρίζουμε την ύπαρξη μακεδονικής εθνότητας σε ένα τεχνητό προτεκτοράτο.

Η αναγνώριση μιας άλλης ανύπαρκτης μειονότητας και των διεκδικήσεων της είναι θέμα χρόνου.

Μελίνα Κονταξή


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail