Ευρωπαϊκό χαστούκι στην Τουρκία για υπόθεση δολοφονίας μιας οικογένειας στην Κύπρο

AFP PHOTO / FREDERICK FLORIN
Freepen.gr - Το ανώτατο δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Ευρώπης διέταξε την Τουρκία να καταβάλει πρόστιμο στους συγγενείς μιας δολοφονημένης tουρκοκυπριακής οικογένειας αφού αποφάσισε ότι δεν συνεργάστηκε με την Κυπριακή Δημοκρατία για τη διερεύνηση ενός εγκλήματος πριν 14 χρόνια, ανέφερε το The Associated Press.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) δήλωσε την Τρίτη ότι η Τουρκία δεν είχε καταβάλει «την ελάχιστη απαιτούμενη προσπάθεια» για να ανταποκριθεί στην υποχρέωσή της να συνεργαστεί με την Κύπρο για να φτάσει στην εξιχνίαση της δολοφονίας μιας οικογένειας Τουρκοκυπρίων το 2005, δύο συζύγων και της κόρης τους.

Οι τρεις βρέθηκαν σκοτωμένοι σε αυτοκινητόδρομο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Το δικαστήριο διαπίστωσε ότι η Τουρκία απέτυχε να απαντήσει ακόμη και στα αιτήματα έκδοσης της κυπριακής κυβέρνησης για τους υπόπτους των δολοφονιών, οι οποίοι είχαν περάσει στα κατεχόμενα μετά το έγκλημα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail