Μόσχα σε Αγκυρα: αν οι αεροπορικές σας δυνάμεις επιτεθούν στους Κούρδους, πιθανότατα θα καταρριφθούν

Freepen.gr - Σε μια πολύ σημαντική αποκάλυψη προβαίνει η ισραηλινή DEBKA σχετικά με την πρόσφατη επίσκεψη της υψηλόβαθμης τουρκικής αντιπροσωπείας στη Μόσχα, με επικεφαλής τον υπουργό άμυνας και τον επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών, προκειμένου να επιτύχει τη συγκατάθεση του Κρεμλίνου για μια ακόμη εισβολή στη Συρία υπό κάλυψη της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας. 

Η αντιπροσωπεία αντιμετώπισε μια επίπεδη ρωσική άρνηση. Εκτός όμως τούτου οι Τούρκοι αξιωματούχοι, αναφέρει το άρθρο, προειδοποιήθηκαν ότι εάν οι αεροπορικές δυνάμεις τους επιτεθούν στους Κούρδους, τα αεροσκάφη τους θα καταρρίπτονταν από ρωσικά συστήματα αεράμυνας.

Να θυμίσουμε ότι μέχρι την εμπλοκή της τουρκικής αεροπορίας στην επιχείρηση της Αφρίν, ο τουρκικός στρατός με τον FSA δεν είχαν σημειώσει καμία απολύτως πρόοδο στο πεδίο της μάχης.

Το άρθρο αναφέρει ότι η νέα επιδίωξη της Αγκυρας είναι Τουρκία, Ιράν και Ρωσία να αναλάβουν τον έλεγχο στις περιοχές από όπου θα αποχωρούν οι Αμερικανοί. Σήμερα άλλωστε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλου Γκαβουσόγλου κάλεσε την Τουρκία, τη Ρωσία και το Ιράν να ελέγξουν την απόσυρση των ΗΠΑ από τη Συρία, επειδή οι ΗΠΑ «αντιμετωπίζουν αρκετές δυσκολίες εν μέσω της διαδικασίας απόσυρσης» και για "να μην γεμίσουν το κενό τρομοκρατικές οργανώσεις".

Τουρκικές πηγές αναφέρουν τώρα ότι ο Ερντογάν θα επισκεφθεί σύντομα τη Μόσχα για να συζητήσει αυτή την κοινή προσπάθεια με τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Αυτό δεν επιβεβαιώθηκε από το Κρεμλίνο.

Οι στρατιωτικές πηγές της DEBKAfile προσθέτουν ότι ο Ερντογάν κρατά ψηλά την αντιαμερικανική του στάση με την ελπίδα να ξεκαθαρίσει το δρόμο για μια τουρκική επίθεση εναντίον των Κούρδων στη βορειοανατολική Συρία. Αυτό το τέχνασμα είναι απίθανο να επιτύχει το σκοπό του στη Μόσχα, επειδή ο Πούτιν είναι ακριβώς σε αντίθεση με τα σχέδια του Ερντογάν όπως ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπ.

Άλλωστε το σχέδιο του Πούτιν είναι οι ρωσικές και συριακές δυνάμεις να αναλάβουν τις περιοχές υπό αμερικανικό στρατιωτικό έλεγχο όταν οι Αμερικανοί τις εγκαταλείψουν μέσα από μια συμφωνία με τους Κούρδους, οι οποίοι θα εξασφαλίσουν μια μορφή αυτονομίας αλλά θα υπόκεινται στη Δαμασκό.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail