Αντιλαμβάνονται πού έχουν μπλέξει;


RyanMcGuire / pixabay
Δεν γνωρίζω αν το έχουν καταλάβει στο "τσίρκο" που παριστάνει την κυβέρνηση αλλά όσο περνά ο καιρός συμπληρώνεται ένα παζλ με βάση το οποίο κάποιος εισαγγελέας την επομένη των εκλογών θα μπορούσε να στοιχειοθετήσει κατηγορίες πραξικοπηματικής εκτροπής του πολιτεύματος δηλ. εσχάτης προδοσίας.

Από: capital.gr - Του Κώστα Στούπα

Βέβαια, ως "μειράκια" του μεταπολιτευτικού αριστερισμού έχουν γαλουχηθεί στη λενινιστική αντίληψη πως το κράτος δικαίου είναι ένα ψέμα που χρησιμοποιεί η άρχουσα τάξη για να εκμεταλλεύεται τις άλλες τάξεις. Κατά την ίδια αντίληψη δίκαιο, δικαιοσύνη, κράτος και λαός δεν αποτελούν παρά εργαλεία χειραγώγησης με τα οποία μια μειοψηφία με όργανο το κόμμα επιτυγχάνει τους σκοπούς της.

Σε μια δημοκρατία στα αμφιθέατρα, τα καφενεία και τις εφημερίδες κάποιος μπορεί να υποστηρίζει ό,τι θέλει. Αν βρεθεί στην εξουσία όμως έχει δυο επιλογές:

α) Να καταργήσει το κράτος δικαίου και να εγκαθιδρύσει δικτατορία του προλεταριάτου (ή όποιου άλλου είδους δικτατορία) όπου δικαστική και πολιτική εξουσία δεν είναι διακριτές μεταξύ τους.

β)...ή να σεβαστεί το κράτος δικαίου και να ακολουθεί κατά γράμμα τους κανόνες του.

Αν επιχειρήσει το πρώτο και αποτύχει, ...ουαί τοις ηττημένοις...

Η εκτροπή

Το πρώτο πράγμα που κάνει όποιος προσπαθεί να καταργήσει το κράτος δικαίου είναι να φυλακίσει τους πολιτικούς τους αντιπάλους.

Φυσικά κανείς δεν ισχυρίζεται πως φυλακίζει τους αντιπάλους επειδή θέλει να κυβερνήσει δικτατορικά.

Τουναντίον, αυτό που κατά κόρον ισχυρίζονται είναι πως ό,τι γίνεται, γίνεται για την εξυγίανση της δημόσιας ζωής και την ενδυνάμωση της δημοκρατίας.

Συνήθως, αν πρόκειται για στελέχη της αντιπολίτευσης που κυβέρνησαν, τους φυλακίζουν με στημένες κατηγορίες διαφθοράς ή αν δεν έχουν κυβερνήσει στήνουν κατηγορίες υποδαύλισης ταραχών και ανατροπής του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Σύνηθες είναι ακόμη να τους κατηγορούν για όργανα ξένων μυστικών υπηρεσιών και συμφερόντων.

Το γεγονός είναι ένα: Ασχέτως της αιτιολογίας, διώξεις πολιτικών αντιπάλων είναι το πρώτο βήμα κάθε πολιτικής εκτροπής και εγκαθίδρυσης δικτατορικού καθεστώτος.

Τούτο δεν σημαίνει πως οι πολιτικοί που ενέχονται σε αξιόποινες πράξεις πρέπει να μένουν στο απυρόβλητο προκειμένου η απόδοση της δικαιοσύνης να μην φανεί σαν πολιτική δίωξη και ανατροπή του πολιτεύματος πραξικοπηματικά.

Σημαίνει πως πρέπει να γίνεται προσεκτικά και με διαφάνεια και αποκλειστικά από τη δικαιοσύνη της οποίας η ανεξαρτησία εξασφαλίζεται και προβάλλεται.

Η περίπτωση ΣΥΡΙΖΑ...

Στην περίπτωση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και του σκανδάλου Novartis είτε υπάρχουν πολλές ατυχείς συμπτώσεις, είτε υπάρχουν ενδείξεις μιας χονδροειδούς σκευωρίας στόχος της οποίας είναι η φυλάκιση κορυφαίων πολιτικών αντιπάλων και κορυφαίων πολιτειακών παραγόντων όπως ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος.

Η πρώτη ένδειξη είναι οι μεθοδεύσεις, μέσω ελεγχόμενης από την κυβέρνηση εφημερίδας, προς την εισαγγελέα διαφθοράς η οποία οδηγήθηκε σε παραίτηση καταγγέλλοντας πως έχει δεχτεί παρεμβάσεις και πιέσεις.

Μετά ακολούθησαν άλλες καταγγελίες για την ύπαρξη στην κυβέρνηση ενός "Ρασπούτιν" που μεθοδεύει διώξεις και αποφάσεις στη δικαιοσύνη. Ιδού ένα απόσπασμα της μαρτυρίας: "...παρεμβάσεις που δέχθηκε κατά τη διάρκεια της δεύτερης θητείας της ως Εισαγγελέας Εγκλημάτων Διαφθοράς, όταν εκμεταλλευόμενος την πολιτική του ισχύ, με ύφος νταβατζή, να της υποδείξει πως πρέπει να διεκπεραιωθούν συγκεκριμένες κρίσιμες υποθέσεις απαιτώντας άλλες φορές να προβεί άμεσα στην άσκηση ποινικής δίωξης και όταν η ίδια αντέτεινε ότι δεν υπήρχαν προϋποθέσεις νόμιμης άσκησης τους, αυτός επιτακτικά και με αφόρητη πίεση έλεγε "άσκησέ την και ας πάνε παρακάτω να απαλλαγούν’’…"

Πηγή: Ράικου: Δεχόμουν αφόρητες πολιτικές πιέσεις για να ασκήσω διώξεις

Εν τω μεταξύ άλλη εισαγγελέας έχει καταγγείλει το ίδιο πρόσωπο (Ρασπούτιν) για παρεμβάσεις στο έργο της για άλλη υπόθεση.

Αργότερα πρόσωπο που φέρεται να έχει καταγγελθεί ως ύποπτος σε υπόθεση διαφοράς (Novartis) εμφανίζεται ως προστατευόμενος μάρτυρας παρότι κάτι τέτοιο δεν επιτρέπεται.

Τούτο καθιστά οποιονδήποτε μάρτυρα ευάλωτο σε εκβιασμούς και πιέσεις.

Πριν δυο μήνες εφημερίδα που όλοι γνωρίζουν πως λειτουργεί σαν μακρύ χέρι του κυβερνητικού παρακράτους εμφανίζεται να εκβιάζει τον εν λόγω μάρτυρα πως αν δεν "δώσει" πρόσωπα από μάρτυρας θα βρεθεί κατηγορούμενος.

Ιδού: "Εξαρτάται πλέον... από το τι θα αποφασίσει να πράξει τη στιγμή που θα τεθεί προ των ευθυνών του για το ποια θα είναι στο μέλλον η θέση του στη δικογραφία για το σκάνδαλο της Novartis. Εάν θα είναι δηλαδή στον κατάλογο των μαρτύρων κατηγορητηρίου ή το όνομά του θα φιγουράρει στη μεγάλη λίστα των κατηγορουμένων".

Την περασμένη εβδομάδα προστατευόμενος μάρτυρας εμφανίζεται και καταγγέλλει δημόσια "Με πίεσαν να ενοχοποιήσω τον Αντώνη Σαμαρά, τον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Γιάννη Στουρνάρα".

Καθ' όλη τη διάρκεια της εξέλιξης αυτής της υπόθεσης στελέχη της κυβέρνησης με δημόσιες δηλώσεις τους φέρονται να γνωρίζουν στοιχεία της δικογραφίας κάτι που δεν επιτρέπεται στον βαθμό που η δικαιοσύνη λειτουργεί ανεξάρτητα. Επίσης υπουργός σε δημόσια εκδήλωση αναφέρει πως πρέπει να πάνε κάποιοι φυλακή για να κερδίσει η κυβέρνηση τις εκλογές.

Τα παραπάνω στοιχεία είναι όλα γνωστά και επώνυμα. Είναι απίθανο μετά τις εκλογές όταν η δικαιοσύνη απεγκλωβιστεί από τη μέγγενη που έχει στήσει η κυβέρνηση, ένας εισαγγελέας που θα πάρει εντολή να τα διερευνήσει να μην ανακαλύψει και άλλα...

Ήδη, αν επαληθευτούν όσα είναι ήδη γνωστά, από μόνα τους μοιάζουν ικανά να θεμελιώσουν σοβαρές κατηγορίες που όπως είχε αναφέρει προ μηνών ο Ε. Βενιζέλος στη Βουλή φτάνουν τα όρια της μεθόδευσης "αλλοίωσης του πολιτεύματος" και "εσχάτης προδοσίας" που επισύρουν βαρύτατες ποινές.

Οι τελευταίοι που καταδικάστηκαν με αυτές τις ποινές ήταν οι πραξικοπηματίες της 21ης Απριλίου οι περισσότεροι των οποίων απεβίωσαν στη φυλακή.

Αντιλαμβάνονται πού έχουν μπλέξει;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail