Η Ινδία έτοιμη να καταπιεί τις ΗΠΑ και να τις προσπεράσει ως η δεύτερη ισχυρότερη οικονομία στον κόσμο

murtaza_ali / pixabay
Freepen.gr - Μέχρι το 2030, επτά από τις 10 πρώτες οικονομίες του κόσμου θα είναι οι σημερινές αναδυόμενες αγορές, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της πολυεθνικής τραπεζικής και χρηματοπιστωτικής υπηρεσίας Standard Chartered που εδρεύει στο Λονδίνο.

Όπως αναφέρει το Russia Today, η μακροπρόθεσμη προβολή δείχνει ότι η Ινδία είναι πιθανό να καταστεί οικονομικά μεγαλύτερη από τις ΗΠΑ, ενώ η γειτονική Κίνα θα κλέψει της στέμμα της ισχυρότερης οικονομίας του κόσμου (που σήμερα κατέχεται από τις ΗΠΑ) μόλις το 2020. Ταυτόχρονα, η Ινδονησία μπορεί να πλασαριστεί στις πέντε πρώτες οικονομίες.

"Η Ινδία είναι πιθανότατα ο κύριος μοχλός, με την αύξηση της τάσης της να επιταχύνεται στο 7,8% μέχρι το 2020, εν μέρει λόγω των συνεχιζόμενων μεταρρυθμίσεων, συμπεριλαμβανομένης της καθιέρωσης εθνικού φόρου επί των αγαθών και υπηρεσιών (GST) και του ινδικού κώδικα πτώχευσης (IBC), όπως ανέφερε η Quartz.

Η GST, μια από τις μεγαλύτερες φορολογικές μεταρρυθμίσεις που θα εφαρμόσει το Δελχί, ξεκίνησε το 2017. Το μέτρο αποσκοπεί στην απλούστευση του δυσκίνητου φορολογικού καθεστώτος της χώρας. Το IBC, το οποίο ξεκίνησε το 2016, ενοποιεί τους νόμους περί πτωχεύσεων και αφερεγγυότητας στην Ινδία.

Η βρετανική εταιρεία σημείωσε ότι η γήρανση του πληθυσμού θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στην παγκόσμια ανάπτυξη, αλλά η Ινδία, η οποία σήμερα κατατάσσεται ως η έκτη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο, θα παραμείνει ανεπηρρέαστη, καθώς η χώρα έχει τη μεγαλύτερη ομάδα νέων στον κόσμο. Σχεδόν ο μισός πληθυσμός της Ινδίας είναι κάτω των 25 ετών.

"Οι αυξανόμενες προσδοκίες ενός νεαρού πληθυσμού θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν τον καταναλωτισμό στην οικονομία της Ινδίας", σύμφωνα με την έκθεση.

Η Standard Chartered είπε επίσης ότι η χώρα θα πρέπει να δημιουργήσει 100 εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας στους τομείς της μεταποίησης και των υπηρεσιών έως το 2030 για να αντιμετωπίσει τη ζήτηση για μαζική απασχόληση.

«Η Ινδία χρειάζεται να εκπαιδεύσει περίπου 10 εκατομμύρια ανθρώπους ετησίως, αλλά σήμερα έχει την ικανότητα να εκπαιδεύει μόλις 4,5 εκατομμύρια», αναφέρει η έκθεση.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail