Οι έρευνές της για το πραξικόπημα την οδήγησαν στο κελί της φυλακής!

Freepen.gr - Η Τουρκάλα δημοσιογράφος Ece Sevim Öztürk, η οποία πραγματοποίησε σχετικές έρευνες με θέμα την απόπειρα πραξικοπήματος το 2016 στην Τουρκία, καταδικάστηκε την Τρίτη σε τρία χρόνια, ένα μήνα και 15 ημέρες φυλακή με την κατηγορία της υποστήριξης τρομοκρατικής οργάνωσης.

Η Öztürk είχε συλληφθεί στις 8 Ιουνίου του 2018, τέθηκε υπό κράτηση για 13 ημέρες και είχε απελευθερωθεί εν αναμονή της δίκης της από το 37ο Ποινικό Δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης.

Ως αρχισυντάκτρια της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας του Çağdaş Ses προχώρησε σε αναλυτικές έρευνες και ρεπορτάζ γύρω από το πραξικόπημα του 2016.

Όταν οι εκθέσεις της ενέτειναν τις αμφιβολίες για την κυβερνητική αφήγηση σχετικά με την απόπειρα πραξικοπήματος, έγινε στόχος των φιλοκυβερνητικών μέσων ενημέρωσης.

Ένας εισαγγελέας την κατηγόρησε ότι υποστήριξε το κίνημα Gülen, το οποίο κατηγορήθηκε για το αποτυχημένο πραξικόπημα.

Το κατηγορητήριο ισχυρίστηκε ότι το ντοκιμαντέρ της σχετικά με τις δραστηριότητες στο τουρκικό ναυτικό το βράδυ του πραξικοπήματος δημιούργησε την αντίληψη ότι το πραξικόπημα ήταν "μυθιστόρημα".

Η Τουρκία είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο με φυλακισμένος δημοσιογράφους ενώ κατατάσσεται στην 157η θέση μεταξύ 180 χωρών στον Παγκόσμιο Δείκτη Ελευθερίας Τύπου του 2018 που κυκλοφόρησε από τους Δημοσιογράφους Χωρίς Σύνορα (RSF).
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail