Βγαλμένη από παραμύθι η χιονισμένη λίμνη Μπελέτσι στην Πάρνηθα

Freepen.gr - Το τελευταίο κύμα κακοκαιρίας άσπρισε την Πάρνηθα και την Ιπποκράτειο Πολιτεία. Η Up Drones ανέβασε ένα πολύ όμορφο βίντεο από την περιοχή και τη λίμνη Μπελέτσι με εικόνες που θυμίζουν κάτι σαν παραμύθι. Πρόκειται για τεχνητή λίμνη η οποία δημιουργήθηκε με δαπάνες των Γεωργίου Νάστου και Αθανασίου Πάντου τη διετία 1973-75 ως αποθεματικό δυναμικό νερού για έργα που τότε κατασκεύαζαν στη περιοχή αλλά και ως μελλοντικό βιότοπο.

Η λίμνη εξελίχθηκε σε ένα σημαντικό υδροβιότοπο της περιοχής καθώς απαντώνται αποδημητικά πουλιά όσο και μόνιμα νηκτικά (πάπιες, κύκνοι), ψάρια, κυρίως κυπρίνοι και χέλια. Επίσης ζουν στη λίμνη αρκετές νεροχελώνες.

Η λίμνη βρίσκεται σε υψόμετρο 600 μέτρων στις ανατολικές πλαγιές της Πάρνηθας, στην περιοχή Αγία Τριάδα της κοινότητας Αφιδνών, βορειοδυτικά της ομώνυμης κορυφής Μπελέτσι.

Παραγωγή: Up Drones / πληροφορίες wikipedia

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail