Ο Καραμανλής έτοιμος για παρέμβαση ή για φαΐ και ύπνο;

Διαβάζουμε από το πρωί ότι επίκειται παρέμβαση του πάλαι ποτέ καταλληλότερου πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή. Αυτού που έθεσε βέτο αλλά όχι επίσημα το 2008 ενώ συζητούσε σύνθετη ονομασία με τον όρο Μακεδονία για όλες τις χρήσεις. Erga omnes όπως μας έμαθε να λέμε.

Του Στρατή Μαζίδη

Ο Κώστας Καραμανλής όπως έχω σημειώσει σε παλαιότερο κείμενο, είναι ο πλέον αργόμισθος από το Δημόσιο καθώς από το 2009 η κοινοβουλευτική του δράση μπορεί να χαρακτηριστεί ακόμη και μηδενική με μόλις 4 ομιλίες και 10 ερωτήσεις κοινοβουλευτικού ελέγχου σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Βουλής. Είναι ο άνθρωπος που είχε τη χρυσή ευκαιρία με δύο καθαρές εκλογικές νίκες να αλλάξει την Ελλάδα αλλά αντ' αυτού της έδωσε κι αυτός μία να πέσει στον γκρεμό. Σηκώθηκε κι έφυγε μόλις είδε τα σκούρα για τα οποία έβαλε το χεράκι του.

Ενώ λοιπόν εδώ και περίπου ένα χρόνο έχει έρθει στο προσκήνιο το Σκοπιανό, ο καταλληλότερος, νηφαλιότερος, μεσσιανικότερος και μακεδονικότερος π. πρωθυπουργός σιωπά. Γίνονται συλλαλητήρια, κοινοβουλευτικές αποστασίες και πραξικοπήματα, ψεκάζεται κόσμος, αλλά αυτός σιωπά. Αυτός που κάποιοι, μπορεί και ο ίδιος ενδόμυχα, ονειρεύονται να επανέλθει.

Ο κ. Καραμανλής είναι έτοιμος για παρέμβαση; Δε θα το έλεγα ακόμη κι αν την κάνει. Δεν απολογήθηκε στον ελληνικό λαό για την περίοδό του, συνεχίζει να τον αρμέγει απολαμβάνοντας μισθούς και προνόμια, δε ζήτησε μια συγγνώμη, δεν ανέλαβε τις ευθύνες που του αναλογούν και δε λογοδότησε ποτέ για αυτές μαζί με τους συνυπεύθυνους Σημίτη και Παπανδρέου. Για αυτό και όταν παρενέβη τον Ιούλιο του 2015 περισσότερο εξόργισε και φούντωσε το ΟΧΙ.

Ο πρώην πρωθυπουργός δεν είναι έτοιμος για παρέμβαση. Είναι έτοιμος για διακοπές, εκδρομές, βουτιές, βόλτες, ουζάκι, φαΐ και ύπνο. Κι όλα αυτά χάρη σε εμάς τα κορόιδα που του τα πληρώνουμε και τα απολαμβάνει κοντά 10 χρόνια.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail