Λεονταρισμοί της Τουρκίας: Θα επιτεθούμε στους Κούρδους της Συρίας ακόμη και πριν φύγουν οι ΗΠΑ

Freepen.gr - Η Τουρκία επανέλαβε τη βούλησή της να διεξάγει στρατιωτική επιχείρηση ενάντια στην κουρδική YPG στα ανατολικά της Συρίας, τονίζοντας ότι η «αντιτρομοκρατική δέσμευση» της δεν εξαρτάται από την αποχώρηση των Ηνωμένων Πολιτειών από τη Συρία:

"Η επιχείρησή μας ενάντια στο YPG / PKK δεν εξαρτάται από την αποχώρηση των στρατευμάτων των ΗΠΑ από τη Συρία. Θα διεξαγάγουμε τη στρατιωτική επιχείρηση ακόμη και αν οι ΗΠΑ καθυστερήσουν τη διαδικασία απόσυρσης", ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στον ιδιωτικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα NTV σε σημερινή συνέντευξή του .

Οι δηλώσεις του Τσαβούσογλου ακολουθούν τη δέσμευση του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για μια επικείμενη επιχείρηση στη Συρία για την εξάλειψη της YPG από τα σύνορά του.

Η Τουρκία είπε ότι καθυστέρησε την επιχείρηση στα μέσα Δεκεμβρίου, αφού οι Η.Π.Α. αποφάσισαν να αποσύρουν τα στρατεύματά τους από τη Συρία. Ωστόσο, οι πρόσφατες συνομιλίες στην Άγκυρα μεταξύ των αξιωματούχων των δύο χωρών δεν ήταν επιτυχείς, καθώς η Ουάσιγκτον συνέστησε στην Τουρκία να παράσχει διαβεβαιώσεις για την προστασία του YPG.

Ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μπορεί ο Τσαβούσογλου να βρυχάται μπροστά στις κάμερες, όμως ήταν παρών στο ταξίδι στη Μόσχα και γνωρίζει πολύ καλά ποιο ήταν το μήνυμα της ρωσικής πλευράς στην Αγκυρα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail