Γερμανικό υποβρύχιο του Α' ΠΠ αναδύθηκε στις ακτές της Γαλλίας

Το ναυάγιο ενός γερμανικού υποβρυχίου του Α 'Παγκοσμίου Πολέμου εμφανίζεται στην επιφάνεια σταδιακά σε μια παραλία στη βόρεια Γαλλία μετά από δεκαετίες που ήταν θαμμένο στην άμμο. Η μετατόπιση της άμμου στο Wissant, κοντά στο Calais, εκθέτει τα ερείπια του UC-61, το οποίο ήταν βυθισμένο εκεί από τον Ιούλιο του 1917.

Παρουσίαση Freepen.gr 

Το πλήρωμα πλημμύρισε το σκάφος και το εγκατέλειψε. Μέχρι το 1930 το υποβρύχιο ήταν σε μεγάλο βαθμό θαμμένο.

Τώρα όμως γίνεται και πάλι ένα τουριστικό αξιοθέατο, αν και ο τοπικός δήμαρχος προειδοποιεί ότι μπορεί η ανάδυσή του να είναι προσωρινή.

Από τον Δεκέμβριο, δύο τμήματα του υποβρυχίου ήταν ορατά σε χαμηλή παλίρροια περίπου 330ft (100m) από τους αμμόλοφους.

"Το ναυάγιο είναι ορατό τακτικά κάθε δύο έως τρία χρόνια, ανάλογα με τις παλίρροιες και τον άνεμο που οδηγεί σε κινήσεις της άμμου, αλλά μια καλή πτώση του ανέμου και το ναυαγίου θα εξαφανιστεί και πάλι", δήλωσε ο δήμαρχος του Wissant, Bernard Bracq.


Εντούτοις, ο τοπικός ξεναγός Vincent Schmitt πιστεύει ότι οι άνεμοι και οι παλίρροιες θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην έκθεση ακόμη μεγαλύτερου μέρους από το UC-61.

"Όλοι οι κάτοικοι του Wissant ήξεραν ότι υπήρχε ένα υποβρύχιο εδώ, αλλά το ναυάγιο είναι ως επί το πλείστον βυθισμένο κάτω από την άμμο και συνεπώς αόρατο", είπε.

"Τα κομμάτια επανεμφανίζονται από καιρό σε καιρό, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που ανακαλύπτουμε τόσα πολλά".

Τα γερμανικά υποβρύχια, γνωστά ως U-boats, στόχευσαν τα πλοία των συμμάχων της Αντάντ κατά τη διάρκεια του Α 'Παγκοσμίου Πολέμου, βυθίζοντας εκατοντάδες πλοία.

Οι ιστορικοί λένε ότι το UC-61 πιστώθηκε με τη βύθιση τουλάχιστον 11 πλοίων, είτε με την τοποθέτηση ναρκών είτε με πυροδότηση τορπίλων.

Κατά το τελευταίο ταξίδι του, το υποβρύχιο είχε εγκαταλείψει το Zeebrugge στο Βέλγιο και κατευθυνόταν προς το Boulogne-sur-Mer και τη Χάβρη για να ποντίσει νάρκες όταν προσάραξε.

Τα 26 μέλη πληρώματος παραδόθηκαν στις γαλλικές αρχές.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail