Όταν όλοι οι Έλληνες, πλην Λακεδαιμονίων, αναγνώριζαν ηγεμονία στον Αλέξανδρο σε κείμενο και επιγραφή

Ο Αρριανός έγραψε το βιβλίο «Αλεξάνδρου Ανάβασις». Η πρώτη του φράση, το τίτλος του πρώτου του κειμένου είναι ο εξής: «Ο Αλέξανδρος εν Πελοποννήσω αναγνωρίζεται αρχηγός των Ελλήνων (336π.Χ.)» Στο κείμενο γράφει ότι στην Πελοπόννησο όσοι Έλληνες ήταν εκεί έδωσαν την έγκρισή τους για ηγεμονία στο Αλέξανδρο του Φιλίππου. Όλοι «πλην Λακεδαιμονίων».

Από: antibaro.gr

«την ηγεμονίαν της επί τους Πέρσας στρατιάς, ήντινα Φιλίππω ήδη έδωσαν’ και αιτήσαντα λαβείν παρ’ εκάστων πλην Λακεδαιμονίων»


Λίγο παρακάτω λέει ότι μετά την μεγάλη μάχη στον Γρανικό εστάλησαν στην Αθήνα 300 πανοπλίες, οι οποίες κρεμάστηκαν στον Παρθενώνα με την επιγραφή:
«Αλέξανδρος Φιλίππου και οι Έλληνες πλην Λακεδαιμονίων από των βαρβάρων των την Ασίαν κατοικούντων»


Ο Αρριανός μιλούσε για Μακεδόνες και τον βασιλέα τους ως αρχηγό των Ελλήνων, τα έγραψε στα μακεδονικά, η γλώσσα της επιγραφής ήταν στα Μακεδονικά.

Εμείς οι Μακεδόνες, ως Έλληνες, αναγνωρίζουμε και την γλώσσα και τα γεγονότα αυτά.
Αυτούς που η πλειοψηφία της Βουλής αναγνωρίζει ως «Μακεδόνες» ομιλώντες την «μακεδονική» γλώσσα, μπορούν άραγε στην γλώσσα τους να διαβάσουν και να αναγνωρίσουν αυτά τα πράγματα στην γλώσσα τους;
Όχι, διότι εκείνη την εποχή ούτε παρουσία είχαν, ούτε αλφάβητο. Κατέβηκαν στην περιοχή 1000 χρόνια μετά τον Αλέξανδρο.
Πόση ταπείνωση να αντέξουμε;
Άκου «Μακεδόνες»!
Άκου «μακεδονική γλώσσα»!
Άκου (βόρεια) «Μακεδονία»!
Ντροπή σας!

Δεν το δεχόμαστε. Δεν το αποδεχόμαστε. Δεν το αναγνωρίζουμε.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...