Συγκλονιστική αποκάλυψη αστυνομικού για τα εγκλήματα των Τούρκων στις κουρδικές πόλεις

Τούρκος αστυνομικός που πήρε μέρος στις μάχες του 2015-17 με κατάληξη την ισοπεδωση των κουρδικων πόλεων, μετά την εκκαθάριση του από το καθεστώς Ερντογάν περιγράφει τι έγινε. Και μόνο η αναφορά στην πόλη Cizre και στα υπόγεια που είχαν παγίδευτει άνθρωποι, αρκεί.

Μελίνα Κονταξή

Ο αστυνομικός αναφέρει ότι ήξεραν πως είχαν παγίδευτει άνθρωποι συμπεριλαμβανομένων γυναικών, τραυματιών και ηλικιωμένων που δεν έφυγαν όταν το κράτος τους είπε να αποχωρήσουν χωρίς όμως να τους υποδείξει που να πάνε! Ο αστυνομικός σημειώνει πως υπήρχαν και ένοπλοι αλλά παραδέχεται ότι γνώριζαν πως οι Κούρδοι ένοπλοι δε λειτουργούν ποτέ περισσότεροι από 7 άτομα τη φορά.

Από τα υπόγεια ανασύρθηκαν 120 πτώματα. Ανάμεσά τους πολλά πτώματα παιδιών και ηλικιωμένων γυναικών. Και τι έλεγαν στους άνδρες ασφαλείας για να τους πείσουν ότι πρέπει να διώξουν τους ανθρώπους από τα σπίτια τους και να θεωρηθούν προδότες όσοι μείνουν και πως πρέπει να φύγουν για να σωθεί το κράτος; Τα ίδια που έλεγαν και στην γενοκτονία των Ελλήνων, των Αρμενίων και των Ασσυρίων. Το ποινικό μητρώο της Τουρκίας συνεχίζει να γεμίζει αλλά η ώρα της δικαιοσύνης θα έρθει.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail