«Ο στρατός μας θα ανακτήσει κάθε ίντσα της Συρίας με ή χωρίς Αμερικάνους»

© Sputnik / Mikhail Voskresensky
Freepen.gr - Οι δυνάμεις της Δαμασκού και των Κούρδων έχουν εντείνει τις προσπάθειές τους για να επιτύχουν μακροχρόνια πολιτική διευθέτηση μετά την απόφαση του Προέδρου Ντόναλντ Τράμπ να αποσύρει αμερικανικά στρατεύματα από τη Συρία.

Εντούτοις οι κυβερνητικές δυνάμεις θα απελευθερώσουν ολόκληρη τη Συρία, ακόμη και αν ο Τράμπ δεν υλοποιήσει την εξαγγελθείσα αποχώρησή του, σύμφωνα με μια πηγή στο υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας (Μ.Α.), που επικαλείται ο ανταποκριτήςτου Σπούτνικ, Σουλίμαν Μολέμ την Παρασκευή.

Μιλώντας με τον όρο της ανωνυμίας, η πηγή στο συριακό ΥΠΕΞ επέμεινε ότι ο Πρόεδρος Bashar al-Assad δεν έχει την πρόθεση να αφήσει τη συριακή επικράτεια να παραμείνει έξω από τα χέρια της κυβέρνησης μακροπρόθεσμα, προσθέτοντας ότι ο συριακός στρατός και οι σύμμαχοί του είναι "έτοιμοι να ανακτήσουν κάθε ίντσα "της χώρας.

"Τα αμερικανικά στρατεύματα δεν είναι ευπρόσδεκτα εδώ και παρόλο που η παρουσία τους μπορεί να περιπλέξει τα πράγματα για εμάς, είμαστε έτοιμοι να ανακτήσουμε με την ισχύ μας κάθε ίντσα της Συρίας, ακόμη και αν ο Τραμπ κρατήσει Αμερικανούς στρατιώτες στο έδαφός μας. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή από την προοπτική μας", δήλωσε η πηγή.

Επί του παρόντος οι Σύριοι κυβερνητικοί εκπρόσωποι συμμετέχουν σε συνομιλίες με τους Κούρδους ηγέτες κατά τη διάρκεια του πολυετούς πολέμου και η αποχώρηση της Ουάσιγκτον θα μπορούσε να ενθαρρύνει τους τελευταίους να συμφωνήσουν τελικά σε έναν συμβιβασμό με τη Δαμασκό, καθώς οι κουρδικές Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις θα ήταν ευάλωτες σε μια τουρκική επίθεση στη βόρεια Συρία μετά από την αποχώρηση των ΗΠΑ.

Ωστόσο, με πολλούς συμβούλους ασφαλείας του Τραμπ να είναι εναντίον της αποχώρησης, ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα μπορούσε να μην υλοποιήσει την υπόσχεσή του να τερματίσει την στρατιωτική παρουσία της Αμερικής στη Συρία, όπως έκανε πέρυσι πέρυσι.

Ανεξάρτητα από αυτό, η Δαμασκός και οι Κούρδοι βρίσκονται πιο κοντά σε μια συμφωνία, ενώ στρατεύματα του Συριακού Στρατού έφτασαν στα περίχωρα της Ιεράπολης για να την προστατεύσουν και να αποκρούσουν μια τουρκική επίθεση.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail