Η Τουρκία ζητά την παράδοση των βάσεων των ΗΠΑ στη Συρία και την απόσυρση των αμερικανικών όπλων!

Freepen.gr - Η Άγκυρα ζήτησε από τις Ηνωμένες Πολιτείες να παραδώσουν τις 16 στρατιωτικές βάσεις στη βόρεια Συρία, οι οποίες δημιουργήθηκαν για την καταπολέμηση του ISIS, στην Τουρκία ή στις τοπικές αρχές στην περιοχή μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ, δήλωσε ο Τούρκος προεδρικός εκπρόσωπος İbrahim Kalın μετά από συζητήσεις με αξιωματούχους των ΗΠΑ.

«Είμαστε ευχαριστημένοι με την απόφαση [του Προέδρου Donald] Trump για απόσυρση [από τη Συρία], αλλά πρέπει να διευκρινιστεί τι είδους δομή θα μείνει πίσω, τι θα γίνει με τα βαριά όπλα που έχουν αναπτυχθεί, τη μοίρα των αμερικανικών βάσεων και των κέντρων logistics. Στη συνάντηση αυτή συζητήσαμε λεπτομερώς", ανέφερε ο εκπρόσωπος του Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν.

Η Τουρκία αναμένει επίσης από τις Η.Π.Α. να συλλέξουν τα όπλα που παραδόθηκαν στο YPG, δήλωσε ο εκπρόσωπος, σημειώνοντας ότι οι αρχές των ΗΠΑ ενημέρωσαν την Τουρκία ότι εργάζονται πάνω στο θέμα.

Οι δηλώσεις του ήρθαν μετά από περίπου δύο ώρες συνάντησης με τον σύμβουλο της Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζον Μπόλτον στις 8 Ιανουαρίου.

Ο Καλίν δήλωσε ότι ο Μπόλτον είχε ζητήσει να δει τον Ερντογάν, αλλά δεν υπήρξε προγραμματισμένη συνάντηση με τον πρόεδρο, ενώ τόνισε ότι αυτό δεν πρέπει να θεωρηθεί ως «αντίδραση» στον αξιωματούχο των ΗΠΑ.

Ο πρόεδρος δήλωσε αργότερα στους δημοσιογράφους ότι δεν χρειαζόταν να συναντήσει τον Μπόλτον.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail