Η Κίνα παρουσιάζει για πρώτη φορά τη δική της «Μητέρα όλων των Βόμβων»

Freepen.gr - Η NORINCO, ο αμυντικός γίγαντας της βιομηχανίας όπλων της Κίνας παρουσίασε για πρώτη φορά έναν νέο τύπο μαζικής αεροπορικής βόμβας, την οποία χαρακτήρισε ως την κινεζική έκδοση της «Μητέρας όλων των βόμβων» λόγω της τεράστιας δυνατής καταστροφής ισχυρίζεται ότι απέχει δευτερόλεπτα από τα πυρηνικά όπλα.

Η βόμβα ερρίφθη από έναν βομβαρδιστικό H-6K και προκάλεσε μια γιγαντιαία έκρηξη όπως έδειξε και ένα σχετικό βίντεο της NORINCO που δημοσιεύθηκε το Δεκέμβριο. Αυτή είναι η πρώτη φορά που οι καταστρεπτικές δυνάμεις της νέας βόμβας παρουσιάζονται δημόσια, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Ονομάζοντας το όπλο πολλών τόνων σε κινεζική έκδοση της «Μητέρας όλων των βόμβων», η έκθεση ανέφερε ότι είναι η πιο ισχυρή μη πυρηνική βόμβα της Κίνας και ότι ο βομβαρδιστής H-6K μπορούσε να μεταφέρει μόνο μία φορά τη φορά λόγω της Μέγεθος.



Κρίνοντας από το βίντεο και το μέγεθος της βόμβας του H-6K, έχει μήκος περίπου πέντε έως έξι μέτρα, δήλωσε ο Wei Dongxu, στρατιωτικός αναλυτής στο Πεκίνο.


"Η τεράστια έκρηξη μπορεί εύκολα να εξαλείψει ολοκληρωτικά τους ενισχυμένους επίγειους στόχους, όπως τα ενισχυμένα κτίρια, οι προμαχώνες και τα αμυντικά καταφύγια", δήλωσε ο Wei.

Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την εκκαθάριση και δημιουργία μιας ζώνης προσγείωσης για αερομεταφερόμενα στρατεύματα με ελικόπτερα σε περίπτωση που η περιοχή καλύπτεται από εμπόδια όπως τα δάση, επεσήμανε ο Wei.

Το όπλο θα προκαλεί επίσης το φόβο μεταξύ των εχθρών, σημείωσαν στρατιωτικοί παρατηρητές.

Ο Wei είπε ότι η κινεζική βόμβα είναι μικρότερη και ελαφρύτερη από την αμερικανική, επιτρέποντάς της να αναπτυχθεί στο βομβαρδιστικό H-6K.


Η βόμβα των ΗΠΑ είναι τόσο μεγάλη ώστε πρέπει να μεταφερθεί από ένα μεγαλύτερο αεροσκάφος μεταφοράς παρά από ένα βομβαρδιστικό, δήλωσε ο Wei, σημειώνοντας ότι το τελευταίο μπορεί να πετάξει γρηγορότερα ενώ είναι καλύτερο στην στόχευση από ένα αεροσκάφος μεταφοράς.

Μερικοί στρατιωτικοί παρατηρητές εικάζουν ότι η κινεζική βόμβα είναι θερμοβαρική. Ωστόσο, ένας εκπρόσωπος της NORINCO δήλωσε στους Global Times ότι η βόμβα που εμφανίζεται στο βίντεο δεν είναι θερμοβαρικό όπλο, αλλά δεν έδωσε πρόσθετες λεπτομέρειες.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail