Όταν παρακαλάς να σε σώσουν οι Αλβανοί ή οι αργυρώνητοι Σκοπιανοί, δεν είσαι άξιος να κρατήσεις τη Μακεδονία

Τα τελευταία 24ωρα παρατηρήθηκε μια εμπλοκή στα Σκόπια ως προς την ψήφιση των συνταγματικών αλλαγών και το νέο όνομα της χώρας, που ας μη γελιόμαστε, Μακεδονία θα είναι. Το Βόρεια κατά πολλούς έχει ήδη πάει περίπατο.

Του Στρατή Μαζίδη

Αρκετοί, όπως πχ ο Πάνος Καμμένος, ήλπιζαν ότι οι Αλβανοί που δε θέλουν να λέγονται Μακεδόνες αφού έχουν τα δικά τους σχέδια ή η αργυρώνητοι Σκοπιανοί βουλευτές οι οποίοι είναι τόσο Μακεδόνες όσα και τα μηδενικά στο ποσό που επιδιώκουν να εισπράξουν, θα έσωζαν την παρτίδα και την πατρίδα.

Συγγνώμη αλλά αυτό είναι κατάντημα. Όταν φτάνεις στο ύστατο σημείο, όχι να σώσεις εσύ την πολιτιστική-ιστορική κληρονομιά σου, την περιουσία σου αλλά να ελπίζεις πως θα διασωθεί μέσω συγκυριών, καραμπόλας και παθών τρίτων.

Αντί να σώσουμε οι ίδιοι τη Μακεδονία, κοιτάμε στα Σκόπια. Εμείς μαγειρεύουμε πως άλλος θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης και έτερος θα ψηφίσει μια καταστροφική συμφωνία της οποίας τα αποτελέσματα ήδη βιώνουμε. Ας το πούμε επιτέλους ξεκάθαρα. Δεν είμαστε αντάξιοι της ιστορίας μας. Επαναπαυόμαστε πάνω σε άθλους άλλων. Δεν είμαστε άξιο να κόψουμε γόρδιους δεσμούς όπως ο Αλέξανδρος και συνεπώς να κρατήσουμε τη Μακεδονία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail