Ο Τσίπρας και ο Μητσοτάκης είναι τα πιόνια. Η Μακεδονία είναι η βασίλισσα. Ποιους θα θυσιάσει η Μέρκελ;

klimkin / pixabay
Novartis - Μακεδονικό. Βίοι παράλληλοι. Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018. Το δεύτερο μεγάλο συλλαλητήριο των Αθηνών.

Δημοσιογράφος στην ΕΣΤΙΑ - διαχειριστής στο antibaro.gr

Την ίδια ακριβώς ημέρα, Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018, δίνεται η κατάθεση του τελευταίου (προστατευμένου) μάρτυρα για την υπόθεση Νοβάρτις. Την ίδια ώρα δηλαδή που μισό εκατομμύριο άνθρωποι γέμιζαν τους δρόμους των Αθηνών, κάποιος εισαγγελέας στο κέντρο της πόλης έπαιρνε κατάθεση από τον μάρτυρα. Το ίδιο βράδυ, ο εισαγγελέας ετοίμαζε και έκλεινε τον φάκελο, διότι την επομένη το πρωί, έπρεπε να λάβει δράση.

Δευτέρα, 5 Φεβρουαρίου 2018, η δικαστική αρχή έχοντας ολοκληρώσει τον φάκελο (άραγε ξενύχτησε; υπερωρίες πληρώθηκε;) τον στέλνει στην Βουλή, ως αναρμόδια. Ο φάκελος αυτοστιγμεί διαρρέει στα δημοσιογραφικά γραφεία μέσω των βουλευτών.

Τρίτη, 6 Φεβρουαρίου 2018. Τα περίπτερα έχουν πρωτοσέλιδα για το περιβόητο σκάνδαλο Νοβάρτις.

Δε το βάζω σε εισαγωγικά. Το σκάνδαλο είναι υπαρκτό. Δεν είναι όμως οικονομικής φύσης. Είναι κυρίως πολιτικής. Στην ελληνική του εκδοχή τουλάχιστον. Το σκάνδαλο είναι η απόπειρα να αλλάξει η πολιτική ατζέντα. Να μην ασχολείται ο κόσμος με την ΕΡΤ που την ημέρα το πρώτου συλλαλητηρίου έδειχνε ντοκυμανταίρ δεκαετίας ή που τα δύο συλλαλητήρια συγκέντρωσαν πέντε φορές περισσότερο κόσμο από όσο θα μπορούσαν να μαζέψουν όλα τα κόμματα μαζί.

Το δεύτερο μέρος του σκανδάλου αφορά στην σπίλωση πολιτικών αντιπάλων. Η οργάνωση του σκανδάλου ασφαλώς προϋπήρξε. Αυτό είναι δεδομένο. Δεν ασχολήθηκα καθόλου μ' αυτό το κομμάτι, διότι αφ' ενός τις διαφορές τους ας τις λύσουν μόνοι τους, αφ' ετέρου όταν σου κόβουν το χέρι και το πόδι, δεν έχεις καιρό να ασχοληθείς με τις παρωνυχίδες.

Ο θίασος που κυβερνάει τη χώρα, στο έλεος του οποίου βρισκόμαστε, στόχευε να ξεφουρνίσει την υπόθεση μερικούς μήνες πριν τις εκλογές, ώστε να επωφεληθεί εκλογικά πριν προλάβει ο θόρυβος να ξεφουσκώσει. Ο δυναμίτης των παλλαϊκών αντιδράσεων έδρασε καταλυτικά και το έβγαλε νωρίτερα. Πρώτον, για να αποσπάσει τον κόσμο από το Μακεδονικό και δεύτερον επειδή η πιθανότητα πρόωρων εκλογών αυξήθηκε δραματικά λόγω αυτού του ζητήματος.

Παρέκβαση: από μικρό κι από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια. Μετά την συνάντηση του Τσίπρα με τον Λεβέντη, ο δεύτερος είπε δημοσίως -μεταξύ άλλων- ότι «ο πρωθυπουργός του είπε ότι το σχέδιό του είναι να κάνει εθνικές εκλογές τον Μάϊο του 2019 μαζί με τις ευρωεκλογές, εκτός αν πέσει νωρίτερα λόγω Μακεδονικού». Αυτός ήταν ο σχεδιασμός από την αρχή της θητείας και αυτός παραμένει μέχρι σήμερα.

Λόγω της επίσπευσης, βγήκε η υπόθεση νωρίτερα. Βέβαια, τέτοια υπόθεση δεν μπορεί να σταθεί για πάντα. Έτσι, ένα χρόνο μετά, σήμερα, αποκαλύφθηκε η γύμνια. Η πίεση που κατείγγειλε μάρτυρας να καταθέσει ψευδώς ότι χρηματίστηκαν πολιτικοί είναι ενδεικτική.

Αυτές λοιπόν τις ημέρες που η Συμφωνία έρχεται στην Βουλή, ουρλιάζουν πάλι οι λύκοι για την ίδια υπόθεση. Πολώνουν το κλίμα μονοπολώντας την πολιτική ατζέντα. Αυτό συμφέρει και τους δύο μεγάλους παίκτες. Και την κυβέρνηση που θέλει να περάσει την Συμφωνία όσο ο κόσμος ασχολείται με άλλα, και την αντιπολίτευση που θέλει να περάσει την Συμφωνία η κυβέρνηση αυτή για να μην την χρεωθεί.

Είναι πενταφάνερο ότι

1) η δικαστική εξουσία επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και η διαπλοκή της με την εκτελεστική εξουσία, πήγε 50 χρόνια πίσω. Μέχρι και η Χρυσή Αυγή παραδέχεται δημοσίως ότι ψηφίζει την Θάνου στην Βουλή για να έχει ευνοϊκότερη μεταχείριση στην δίκη της!

2) το σκάνδαλο Νοβάρτις είναι επικοινωνιακό τέχνασμα για μικροπολιτικά οφέλη. Η Νοβάρτις είναι τεράστια διεθνής εταιρεία και το υπαρκτό σκάνδαλο με τις δραστηριότητές της αφορά σε γιατρούς και σε χρηματισμό τους για την προώθηση των φαρμάκων της. Η Νοβάρτις είχε τέτοια παράνομη δραστηριότητα σε δεκάδες χώρες (όπως και άλλες φαρμακευτικές). Πουθενά δεν υπήρξε εμπλοκή πολιτικών. Μόνο στην Ελλάδα φέρεται τέτοια πιθανότητα από τα ΜΜΕ. Για την Ελλάδα, η αναφορά της Νοβάρτις μιλούσε για πιθανώς εμπλεκόμενους περίπου 5000 γιατρούς. Αυτό είναι το υπαρκτό σκέλος της υπόθεσης, αλλά υπερκαλύπεται από πολιτικάντικα κριτήρια. Κανένας δεν ενδιαφέρεται για την χώρα και το πραγματικό σκάνδαλο. Μόνο για την νομή της εξουσίας.

3) το υπ΄αριθμόν ένα ζήτημα παραμένει το Μακεδονικό. Τρόμαξαν με τα τεράστια συλλαλητήρια. Γνωρίζουν το μέγεθος του ξεπουλήματος, ό,τι κι αν λένε δημοσίως, και τρομάζουν στην ιδέα των αντιδράσεων. Γι' αυτό προσπαθούν με κάθε τρόπο να το υποβαθμίσουν.

Μέσα σ΄ όλα, έρχεται και η Μέρκελ σε λίγες ημέρες. Έρχεται για έναν και μόνο λόγο: για να πει στον Κυριάκο Μητσοτάκη την εξής φράση «αγόρι μου, μην και τυχόν διανοηθείς να απορρίψεις την Συμφωνία που θα περάσει ο Τσίπρας από την Βουλή, γιατί θα έχεις κακά ξεμπερδέματα». Αν προλάβει, θα πει και στον Τσίπρα να μην την αφήσει για μετά.

Ο Τσίπρας και ο Μητσοτάκης είναι τα πιόνια. Η Μακεδονία είναι η βασίλισσα. Δεν ρισκάρεις τη βασίλισσα για τα πιόνια. Θυσιάζεις τα πιόνια για την βασίλισσα. Αυτά έχει στο μυαλό της η Μέρκελ.

Να έχουμε το νου μας λοιπόν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail