Νυχτερινή επίθεση του Ισραήλ στη Δαμασκό - Η κατάληξη και τι άλλαξε αυτή τη φορά

Freepen.gr - Μια στρατιωτική πηγή επιβεβαίωσε ότι η Συριακή Αεράμυνα την Παρασκευή το βράδυ στόχευσε εχθρικούς πυραύλους που εξαπολύθηκαν από ισραηλινά αεροπλάνα και κατέρριψαν τους περισσότερους από αυτούς, όπως μεταδίδει το πρακτορείο SANA.

Η πηγή δήλωσε ότι "στις 11:15 πριν από τα μεσάνυχτα ισραηλινά πολεμικά αεροπλάνα που έρχονταν από την περιοχή της Γαλιλαίας εκτόξευσαν πολλούς πυραύλους προς τα περίχωρα της Δαμασκού και οι αεροπορικές άμυνες τους αναχαίτισαν αμέσως και κατέστρεψαν τα περισσότερα βλήματα".

Πρόσθεσε ότι η επίθεση προκάλεσε μόνο υλική ζημιά σε μία από τις αποθήκες πυρομαχικών στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Δαμασκού.

Σε δήλωση προς το SANA, μια πηγή στο Υπουργείο Μεταφορών επιβεβαίωσε ότι η εναέρια κυκλοφορία στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Δαμασκού είναι φυσιολογική και δεν επηρεάστηκε από την επίθεση.

Ωστόσο αυτή τη φορά παρατηρούμε ότι με βάση τη συριακή πλευρά τα ισραηλινά αεροσκάφη κινήθηκαν μέσα στον εναέριο χώρο του Ισραήλ και δεν εξαπέλυσαν την επίθεσή τους από το Λίβανο. 

Σημειώνεται επίσης από ανεξάρτητους αναλυτές όπως ο Babak Taghvaee ‏πως η επίθεση είχε μοναδικό στόχο την αποστολή όπλων από το Ιράν με παραλήπτη τη Χεζμπολάχ και ότι αυτή στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. 

Επιπλέον φαίνεται ότι η IAF πραγματοποίησε αρκετές πτήσεις τις τελευταίες ημέρες πάνω από το Λίβανο για να αποκοιμίσει όσο περισσότερο μπορεί τη Συριακή Αεράμυνα. Τα όπλα που κατεστράφησαν είχαν μεταφερθεί αεροπορικώς τις τελευταίες εβδομάδες. Συνεπώς το Τελ Αβίβ χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια γνώριζε τα πάντα.









Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail