Η Ρωσία ρίχνει στο παιχνίδι τον Ποσειδώνα - Έρχονται τα πρώτα υποβρύχια που θα φέρουν το νέο υπερόπλο

Freepen.gr - Το ρωσικό ναυτικό σκοπεύει να τοποθετήσει περισσότερους από 30 στρατηγικά πυρηνικά υποβρύχια -drones Poseidon σε επιχειρησιακή κατάσταση, δήλωσε στο TASS το Σάββατο μια πηγή από την εγχώρια αμυντική βιομηχανία.

"Δύο υποβρύχια που θα φέρουν τα Poseidon αναμένεται να τεθούν σε υπηρεσία με τον Βόρειο Στόλο και τα άλλα δύο θα ενταχθούν στον Στόλο του Ειρηνικού. Κάθε ένα από τα υποβρύχια θα φέρει το μέγιστο όριο των 8 Poseidon και επομένως ο συνολικός αριθμός θα είναι 32", ανέφερε η πηγή.

Το πυρηνικό υποβρύχιο Khabarovsk που κατασκευάζεται επί του παρόντος στο Ναυπηγείο Sevmash, θα καταστεί ένας από τους οργανικούς φορείς του υποβρύχιου Poseidon. Επίσης, τα υποβρύχια ειδικής χρήσης και τα υποβρύχια του Project 949A που λειτουργούν στο ρωσικό ναυτικό μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως μεταφορείς του Poseidon  "μετά την κατάλληλη αναβάθμιση", ανέφερε η πηγή.

Το TASS δεν έχει επίσημη επιβεβαίωση αυτών των πληροφοριών.

Στην ομιλία του τον περασμένο Μάρτιο, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανέφερε για πρώτη φορά τις προσπάθειες της χώρας να αναπτύξει ένα υποβρύχιο μη επανδρωμένο πυρηνικό όχημα που να μπορεί να μεταφέρει τόσο συμβατικές όσο και πυρηνικές κεφαλές που θα είναι σε θέση να καταστρέψει εγκαταστάσεις υποδομής του εχθρού, ομάδες αεροπλανοφόρων και άλλους στόχους.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail