Νέος πάγος από τη Μόσχα στην Τουρκία που δηλώνει ότι ετοιμάζεται για πιθανή εισβολή στη Συρία

Freepen.gr - Οι προετοιμασίες της Τουρκίας για ενδεχόμενη επιχείρηση στη Συρία στα ανατολικά του Ευφράτη συνεχίζονται "έντονα", δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Χούλουζι Ακάρ στις 11 Ιανουαρίου σε επίσκεψή του στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία.

"Έχουμε μπροστά μας το Manbij και την ανατολή του Ευφράτη. Τα απαραίτητα σχέδια έχουν γίνει σχετικά. Η προετοιμασία μας συνεχίζεται έντον ", δήλωσε ο Ακάρ, σημειώνοντας ότι η Τουρκία είναι "αποφασισμένη να τερματίσει την τρομοκρατία οπουδήποτε και να είναι".

Ο μόνος στόχος της Τουρκίας είναι το ISIL, το PKK και η YPG, ανέφερε ο υπουργός. "Δεν έχουμε προβλήματα με τους Κούρδους και Άραβες αδελφούς μας στη Συρία, τους Τουρκμένους και άλλες εθνοτικές και θρησκευτικές ομάδες", πρόσθεσε.

Επίσης τόνισε ότι δε θα επιτρέψουν τη δημιουργία ενός «τρομοκρατικού διαδρόμου» κοντά στα σύνορα του νότου της Τουρκίας. Η επιθεώρησή του Ακάρ στα σύνορα έρχεται εν μέσω των επανειλημμένων προειδοποιήσεων της τουρκικής κυβέρνησης για πιθανή στρατιωτική εισβολή στα ανατολικά του Ευφράτη για να στοχεύσει το ISIL και το YPG.

Ωστόσο πάγο στην πιθανή εισβολή έθεσε για ακόμη μια φορά η Ρωσία υπενθυμίζοντας το κόκκινο φως που έχει ανάψει.

Η Μαρία Ζαχάροβα, εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι είναι σημαντικό οι Σύριοι Κούρδοι και η κυβέρνηση της Συρίας να αρχίσουν να μιλούν μεταξύ τους υπό το πρίσμα των σχεδίων των ΗΠΑ να αποσύρουν τις δυνάμεις τους από τη Συρία.

"Από αυτή την άποψη, η καθιέρωση διαλόγου μεταξύ των Κούρδων και της Δαμασκού έχει ιδιαίτερη σημασία. Εξάλλου, οι Κούρδοι αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της συριακής κοινωνίας", δήλωσε η Ζαχάροβα η οποία τόνισε ότι ο έλεγχος των περιοχών αυτών πρέπει να επανέλθει στη συριακή κυβέρνηση.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail