Η Βουλγαρία έτοιμη να μπλοκάρει τα Σκόπια σε ΝΑΤΟ κι ΕΕ: Παραδεχθείτε ότι είστε Βούλγαροι και μην κλέβετε την ιστορία των γειτόνων σας!

Freepen.gr - Η Υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας Ekaterina Zaharieva δήλωσε ότι η Βουλγαρία δε θα κάνει συμβιβασμούς σχετικά με τις προϋποθέσεις που θα πρέπει να εκπληρώσουν τα Σκόπια για να ξεκινήσουν οι ενταξιακές συνομιλίες με την ΕΕ. Η Zaharieva δήλωσε ότι η Βουλγαρία θεωρεί πως τα Σκόπια θα ενταχθούν στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ μόνο αν επληρώσουν τους όρους που ικανοποιούν το εθνικό συμφέρον της Βουλγαρίας,

«Μία από αυτές τις συνθήκες είναι η ύπαρξη καλών σχέσεων γειτονίας κατά τις ενταξιακές συνομιλίες, όχι η επιδίωξη απομονωτικών και εθνικιστικών πολιτικών και η μη κλοπή της ιστορίας των γειτόνων σας ή η άρνηση της κοινής σας ιστορίας. Η Βουλγαρία θα επιβάλει αυτές τις απαιτήσεις με μεγάλη σαφήνεια» δήλωσε η Zaharieva.

Η Βουλγαρία διατήρησε την υποστήριξή της για την ένταξη της πΓΔΜ στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ με την υπογραφή μιας ασύμμετρης συνθήκης, βάσει της οποίας θα συγκροτηθεί μια επιτροπή μέσω της οποίας η Βουλγαρία θα μπορεί να ζητήσει αναθεωρήσεις στα βιβλία ιστορίας των Σκοπίων. Οι Βούλγαροι πολιτικοί θεωρούν σε μεγάλο βαθμό ότι οι "Μακεδόνες" που αναγνώρισε η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου στις Πρέσπες, είναι εθνικά Βούλγαροι, που μιλούν μια διάλεκτο της βουλγαρικής γλώσσας, και απαιτούν αυτό να αντικατοπτρίζεται στα ιστορικά βιβλία και στην καθημερινή ζωή.

Όπως διαπιστώνει κανείς, δεν είναι μόνο η Αλβανία που προωθεί τα δικά της συμφέροντα στα Σκόπια. Υπάρχει και η Βουλγαρία που θεωρεί τα Σκόπια καθαρά βουλγαρικό λαό και μέσω διάφορων έξυπνων βημάτων τα τελευταία χρόνια, όπως η παροχή υπηκοότητας, επιθυμεί να εναγκαλιστεί σφιχτά το μικρό κράτος. Η μόνη χώρα που αδιαφορεί και έχει εγκαταλείψει τα δικά της παιδιά στα Σκόπια είναι η Ελλάδα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail