Αμερικανικό και βρετανικό πολεμικό πλοίο με «απειλητικές» διαθέσεις στη Μαύρη Θάλασσα

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Ανεβαίνει επικίνδυνα η ένταση στην Μαύρη Θάλασσα, καθώς όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ το βράδυ της Κυριακής, 6/1, το αμερικανικό πολεμικό πλοίο, Fort MCHenry, μήκους 116 μέτρων και το πλοίο του βασιλικού βρετανικού πολεμικού ναυτικού, HMS Echo, πέρασαν τον Βόσπορο και ανοίχτηκαν στον Πόντο.

Η εξέλιξη αυτή συνδυαζόμενη με την δήλωση του Βρετανέ υπουργού Άμυνας, Gavin Williamson, ότι η Βρετανία θα στηρίξει την Ουκρανία στην διαμάχη της με την Ρωσία, ήδη προκαλεί την οργή της Μόσχας που αναφέρει για καταστρατήγηση της συνθήκης του Μοντρέ για την διέλευση πολεμικών πλοίων από τον Βόσπορο.

Εντωμεταξύ η Άγκυρα βρίσκεται σε δύσκολη θέση με την αύξηση της έντασης στην Μαύρη θάλασσα, καθώς είναι μέλος του ΝΑΤΟ από την άλλη όμως δεν θέλει αντιπαράθεση με την Ρωσία.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
Από: nikosxeiladakis.gr
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail