Τέσσερις υπερσύγχρονες κινέζικες φρεγάτες για το Πακιστάν

Freepen.gr - Το Πακιστάν έχει παραγγείλει κινεζικά όπλα και ραντάρ για τις φρεγάτες Type 054AP που έχει επίσης παραγγείλει από την China State Shipbuilding Corp (CSSC).

"Το πλοίο θα έχει κάθετα εκτοξευτές κινεζικών πυραύλων αεράμυνας και άλλα είδη πυραύλων", ανέφερε η ανώνυμη πηγή CSSC στην ιστοσελίδα της κινεζικής στρατιωτικής επιχείρησης Chinamil.

"Στο παρελθόν, το Πακιστανικό Ναυτικό θα ζητούσε να χρησιμοποιήσει δυτικά ραντάρ ή όπλα σε πλοία κατασκευασμένα στην Κίνα. Όμως, όλα τα όπλα και τα ραντάρ στο νέο πλοίο θα είναι κινεζικά, γεγονός που αντικατοπτρίζει την εμπιστοσύνη του Πακιστανικού Ναυτικού στην τεχνολογία και την ικανότητά μας", ανέφερε ο Cao Weidong, ανώτερος ερευνητής στο Ινστιτούτο Ερευνών Ναυτικών Στρατιωτικών Σπουδών του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού΄.

Η Κίνα ξεκίνησε πρόσφατα την κατασκευή εξαγωγής ενός από τα προηγμένα πολεμικά πλοία της, τη φρεγάτα τύπου 054A που ονομάζεται 054AP με το «P» πιθανότατα για το «Πακιστάν» και θα μπορούσε να σημαίνει ένα πλοίο προσαρμοσμένο για τις ανάγκες της χώρας της Νότιας Ασίας.

Τα πλοία είναι υπό κατασκευή στο ναυπηγείο Hudong-Zhonghua της CSSC στη Σαγκάη και θα είναι εξοπλισμένα με σύγχρονα συστήματα ανίχνευσης και όπλα ικανά να λειτουργούν κατά πλοίων, υποβρυχίων και με δυνατότητες αεροπορικής άμυνας. Συνολικά είχαν παραγγελθεί τέσσερα πλοία.

Το πλοίο έχει εκτόπισμα περίπου 4.000 μετρικών τόνων και είναι εξοπλισμένο με προηγμένα ραντάρ και βλήματα. Περίπου 30 Type 054As είναι σε υπηρεσία με το PLA Navy.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail