Οι ΗΠΑ άρχισαν να τα μαζεύουν και να φεύγουν από τη Συρία

Freepen.gr - Οι ΗΠΑ άρχισαν να αποσύρουν μέρος του στρατιωτικού προσωπικού και του υλικού τους στη βόρεια Συρία σήμερα το πρωί, ανέφερε το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP.

"Μπορώ να επιβεβαιώσω τη μετακίνηση εξοπλισμού από τη Συρία. Για λόγους ασφαλείας, δεν πρόκειται να παράσχω περαιτέρω λεπτομέρειες αυτή τη στιγμή", ανέφερε ένας ανώνυμος αξιωματούχος των Η.Π.Α. σύμφωνα με το AFP σήμερα το πρωί.

Τα σχόλια ήρθαν μετά την αναφορά από το CNN επικαλούμενο δικές του πηγές ότι "κάποιο φορτίο [των ΗΠΑ] έχει ήδη μετακινηθεί" από τη Συρία. Αυτή είναι η δεύτερη φορά τις τελευταίες δύο εβδομάδες που ο στρατός των Η.Π.Α. απέσυρε στρατεύματα και υλικό από μια από τις βάσεις του στη Συρία.

Προηγουμένως, ο Συνασπισμός των ΗΠΑ απέσυρε τις δυνάμεις του από μια ανώνυμη βάση στην επαρχεία της Al-Hasakah. Τα στρατεύματα των δυνάμεων των Η.Π.Α. κινήθηκαν προς την ιρανική Νινευή μέσω του συνοριακού περάσματος στο Al-Malkiyah.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail