Πλωτές πολιτείες - Πως λειτουργεί ένα αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ

Freepen.gr - Η Wendover Productions παρουσιάζει την αξία που προσδίδει ένα αεροπλανοφόρο σε μια πολεμική μηχανή καθώς επί της ουσίας αποτελεί μια κινητή αεροπορική βάση η οποία αναπτύσσεται περίπου στα 14 ν.μ. από τις ακτές μιας χώρας κάτι που έχει ιδιαίτερη αξία σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το 80% του πληθυσμού παγκοσμίως ζει σε μια ζώνη 100 χλμ από την ακτογραμμή.

Παγκοσμίως επιχειρούν 19 αεροπλανοφόρα, τα 11 εκ των οποίων με τις ΗΠΑ ενώ στην Κίνα δεν προσμετράται το Liaoning που χρησιμοποιείται για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Το γαλλικό Ντε Γκολ θεωρείται μπορεί να απογειώνει αεροσκάφη κάθε τριάντα δευτερόλεπτα που σημαίνει ότι για μια σύντομη χρονική περίοδο μπορεί να έχει μεγαλύτερη κυκλοφορία από το αεροδρόμιο Ντε Γκολ του Παρισιού.

Ωστόσο τα πυρηνικά αεροπλανοφόρα δε χρειάζονται πετρέλευση αλλά μπορούν θεωρητικά να ταξιδεύουν επί 25 χρόνια συνεχώς όπως τα 11 αεροπλανοφόρα των ΗΠΑ και το Ντε Γκολ. Ένα αεροπλανοφόρο λειτουργεί με προσωπικό 6.000 ατόμων, εκ των οποίων τα 3.200 είναι ειδικότητες που αφορούν το πλοίο.

Πάρα το μέγεθός τους αναπτύσσουν ταχύτητα 35 νμ. 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η παρουσίαση της ενδυμασίας του προσωπικού του καταστρώματος για να ξεχωρίζει.

Τα αεροπλανοφόρα θεωρούνται ένα σημαντικό στρατηγικό όπλο, με αιχμή τα επιθετικά αεροσκάφη που μεταφέρουν. Διαθέτουν αμυντικά όπλα, ωστόσο το μέγεθός τους τα καθιστά εύκολο στόχο για τον αντίπαλο και για το λόγο αυτό ταξιδεύουν πάντα συνοδεία στολίσκου που περιλαμβάνει καταδρομικά, πλοίο τροφοδοσίας κι ένα υποβρύχιο. Το 2005 και το 2015 ένα σουηδικό και ένα γαλλικό υποβρύχιο πέτυχαν σε ασκήσεις να βρεθούν σε τέτοια θέση ανάμεσα στον στολίσκο ώστε σε συνθήκες πολέμου θα βύθιζαν τα αεροπλανοφόρα.

Αυτά και πολλά ακόμη ενδιαφέροντα στοιχεία για τις πλωτές πολεμικές πολιτείες των 6.000 ανθρώπων στο βίντεο:

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail