Πυρετώδεις συνομιλίες Σύριων και Κούρδων για να συμφωνήσουν και να αντιμετωπίσουν μαζί τους Τούρκους

Freepen.gr - Ο Αϋμάν Σουσάν, βοηθός του Υπουργού Εξωτερικών της Συρίας, επιβεβαίωσε την Κυριακή ότι οι συνομιλίες μεταξύ της Δαμασκού και των κουρδικών δυνάμεων στα βορειοανατολικά της Συρίας έχουν ενταθεί λόγω της πιθανής τουρκικής στρατιωτικής επιχείρησης.

"Οι Κούρδοι αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του συριακού έθνους. Είμαστε βέβαιοι ότι μπορούμε να επιλύσουμε μια σειρά από δύσκολα ζητήματα μέσω διαλόγου και αυτό είναι εγγυημένο όσο ο διάλογος βασίζεται στην αρχή της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας και της ενότητας του λαού της", δήλωσε ο Σουσάν και πρόσθεσε ότι ο διάλογος μεταξύ της Δαμασκού και των Κούρδων συνεχίζεται αλλά πλέον σε εντατικότερους ρυθμούς ελέω του τουρκικού κινδύνου.

Την Τετάρτη, ο υφυπουργός Εξωτερικών της Συρίας, Faisal Mekdad, δήλωσε ότι η Δαμασκός ενέτεινε τις διαπραγματεύσεις με τους Κούρδους στα βορειοανατολικά της Συρίας υπό το φως των απειλών της Τουρκίας να ξεκινήσει μια επιχείρηση κατά των κουρδικών ομάδων. Πρόσθεσε ότι παρέμεινε αισιόδοξος όσον αφορά τις προοπτικές των συνομιλιών και δεν πίστευε ότι οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε αδιέξοδο.

Όπως έχουμε τονίσει αρκετές φορές στο παρελθόν η σύμπλευση Σύριων και Κούρδων αποτελεί μονόδρομο για τον τερματισμό του πολέμου και την αντιμετώπιση των νεο-οθωμανικών σχεδίων της Αγκυρας. Δεν είναι τυχαίο που τα αραβικά κράτη αρχίζουν να επανεκκινούν τις σχέσεις τους με τη Δαμασκό καθώς αναγνωρίζουν ότι αποτελεί το μοναδικό ικανό ανάχωμα στον τουρκικό επεκτατισμό.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail