Στις ΗΠΑ παραιτήθηκε ο υπουργός άμυνας επειδή διαφωνούσε με τον πρόεδρο, στην Ελλάδα η καρέκλα είναι πάνω από όλα

jackmac34 / pixabay
Ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ, Τζιμ Μάτις παραιτήθηκε το Δεκέμβριο από το υπουργείο άμυνας των ΗΠΑ εξαιτίας διαφωνιών με τον πρόεδρο Τραμπ στο θέμα της Συρίας. Το συγκεκριμένο θέμα δεν αφορούσε την εδαφική ακαραιότητα των ΗΠΑ αλλα την προδοσία των συμμάχων. Ο στρατηγός υπέβαλλε την παραίτησή του.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού

Στην Ελλάδα η παραίτηση είναι λέξη άγνωστη και η ευθύνη βαραίνει άλλους ή το λαό, όμως ποτέ το πολιτικό προσωπικό ακόμα και για θέματα που σχετίζονται άμεσα με την ασφάλεια της χώρας όπως η συμφωνία των Πρεσπών. Η ανέξοδη κριτική που επιτρέπει τη διατήρηση της καρέκλας είναι ένας φθηνός εξευτελισμός που προσβάλλει αυτούς που τον κάνουν.

Η συμφωνία των Πρεσπών εκχωρεί ιστορία και δεν κλείνει το δρόμο σε επεκτατικές διαθέσεις ενώ παραιτήθηκαμε από το βέτο για την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ χωρίς αντάλλαγμα. Το ισχυρό μέρος που είχε το δίκιο με την πλευρά του, δε συμβιβάστηκε αλλά υποχώρησε και έθεσε σε κίνδυνο την ασφάλειά του ενώ συζητά και τη διαστρέβλωση της ιστορίας του για να να ικανοποιηθούν οι κλέφτες του ονόματος.

Στις ΗΠΑ υπουργοί παραιτούνται για λόγους τιμής και ευθιξίας. Στην Ελλάδα πουλάνε την ιστορία ενός πολύπαθου κομματιού της χώρας, στοχοποιείται ο λαός που αντιδρά ενώ ο πρώην υπουργός εξωτερικών έφτασε στο σημείο να χωρίσει τους Μακεδόνες σε Έλληνες Μακεδόνες και Πόντιους που ζούν στην Μακεδονία ξεχνώντας ότι κανένα κομμάτι της Ελλάδας δεν ελευθερώθηκε από τους κατοίκους αυτού του κομματιού και ότι κάθε κομμάτι της Ελλάδας αφορά όλους τους Ελληνες.

Αλλά μιας και προσπάθησε να διχάσει τους Μακεδόνες, ας θυμηθούμε τους Πόντιους που πρωταγωνίστησαν στο Μακεδονικό Αγώνα όπως το μητροπολίτη Γρεβενών Αιμιλιανό Λαζαρίδη που αρνήθηκε να σταμάτησει τον αγώνα παρά τις απειλές και δολοφονήθηκε καθώς επίσης το Νάυαρχο Κακουλίδη. 

Ο κύριος Κοτζιάς ξέχασε ακόμα να μας πει πως ξεχώρισε τους Μακεδόνες που αντιδρούν και πάνω από όλα μάλλον του διέφυγε πως οι Πόντιοι έχασαν ηδη μια πατρίδα, δε θα δουν να χαρίζεται μια δεύτερη. Τόσο οι ποντιακής καταγωγής Μακεδόνες όσο και οι υπόλοιποι Μακεδόνες ξέρουν πως δεν έπαψαν ποτέ εξωτερικοί παράγοντες να εποφθαλμιούν το σπίτι τους. Δε θα τους κάνουν το χατήρι να τους το χαρίσουν. Το μόνο που κάνουν τα πολιτικά στελέχη τα οποία διαφωνούν είναι να ασκούν κριτική. Πολύ λίγο, πολύ ασήμαντο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail