Η Βρετανία βγάζει το Πολεμικό Ναυτικό στη Μάγχη για να σταματήσει την παράνομη μετανάστευση

© AP Photo / Laura Leon
Freepen.gr - Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου Gavin Williamson, η Βρετανία σκοπεύει να αναπτύξει το HMS Mersey στο Στενό του Ντόβερ για να βοηθήσει να σταματήσει η ροή της παράνομης μετανάστευσης στο Ηνωμένο Βασίλειο μέσω της Μάγχης, προσθέτοντας ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θέλει να «αποτρέψει τους μετανάστες από την επικίνδυνη διαδρομή".

Ο Williamson εκφράζει την ελπίδα ότι ο επαγγελματισμός του βρετανικού ναυτικού θα αποτρέψει "το επικίνδυνο ταξίδι των μεταναστών μέσω του καναλιού".

Νωρίτερα, ο υπουργός Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Sajid Javid την Τετάρτη στράφηκε στον επικεφαλής του Υπουργείου Άμυνας με αίτημα να χρησιμοποιήσει το Βασιλικό Ναυτικό στο στενό για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της τρέχουσας μεταναστευτικής κρίσης.

"Η προσοχή μου εξακολουθεί να είναι η προστασία των συνόρων του Ηνωμένου Βασιλείου και η πρόληψη της απώλειας ζωής στη Μάγχη", ανέφερε ο Javid σύμφωνα με το ABC.

Πολλές περιπτώσεις μεταναστών που επιχειρούν να διασχίσουν το κανάλι για να εισέλθουν στη Βρετανία έχουν καταγραφεί τα τελευταία χρόνια ενώ οι λαθρέμποροι έχουν αυξήσει τη δραστηριότητά τους κατά τις πρώτες ημέρες του 2019.

Πρόσφατα, μιλώντας σε επίσκεψη στο Ντόβερ, ο Javid δήλωσε ότι "πρέπει να τεθεί το ερώτημα: αν είστε γνήσιος αιτών άσυλο, γιατί δε ζητήσατε άσυλο στην πρώτη ασφαλή χώρα στην οποία φτάσατε;".

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Jeremy Hunt, με τη σειρά του, υποστήριξε τα σχόλια του Sajid Javid ενώ συνελήφθησαν δύο άτομα υπόπτα για παράνομη μεταφορά μεταναστών στη Μάγχη και φυλακίστηκαν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail